• L'economista John Taylor puja a les enquestes per presidir la Fed
  • El Dow Jones puja un 16% aquest any, l'S&P 500, un 14% i el Nasdaq, un 23%
cbwallstreet2

Compres moderades en Wall Street, després dels nous rècords històrics marcats aquest dilluns a la Borsa de Nova York. El Dow Jones es va revalorar un 0,37%, fins als 22.955 punts. El Nasdaq va pujar un 0,28%, fins als 6.624 punts, mentre l'S&P 500 va avançar un 0,17% i va marcar un nou màxim als 2.557 punts.

  • 38.239,98
  • -

La tendència alcista dels índexs novaiorquesos sembla imparable durant les últimes setmanes. El Dow avança ja més del 16% aquest any, mentre l'S&P 500 acumula un guany anual del 14% i el Nasdaq puja un 23% el 2017. Per la seva banda, l'índex VIX de volatilitat es manté en nivells molt reduïts, per sota de 10 punts.

L'enorme ratxa alcista de la renda variable nord-americana i els reduïts indicadors de volatilitat fan preveure als analistes que, en qualsevol moment, algun esdeveniment inesperat pugui provocar una correcció de certa envergadura. No obstant això, és impossible anticipar quan es produirà aquesta correcció ni com serà, ja que el rumb dels mercats a curt termini és impredictible.

Aquest dimarts, els inversors descompten els resultats de dos gegants bancaris com Goldman Sachs i Morgan Stanley. Els dos han superat les previsions del consens amb el seu benefici, encara que Goldman cau un 1% després de reduir el seu benefici un 3%, mentre Morgan Stanley puja més de l'1%. A més, Johnson & Johnson també avança més de l'1% després de publicar les seves xifres.

Una altra empresa que ja cotitza a l'alça els seus resultats és Netflix, que puja més del 2% després de 'confessar' ahir a la nit davant els inversors, després del tancament de Wall Street. Finalment, IBM serà protagonista amb els seus comptes quan acabi la sessió.

A més, dimecres publicaran American Express, eBay i Bank of New York Mellon, entre altres; i dijous faran el mateix grups com l'operadora de telecomunicacions Verizon o la tabaquera Philip Morris. Divendres serà el torn del conglomerat industrial General Electric i del gegant de la cosmètica i la cura personal Procter & Gamble.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

Sobre el nomenament del futur president de la Reserva Federal dels EUA (Fed) en substitució de Janet Yellen, 'Bloomberg' assenyala que Donald Trump s'ha reunit amb l'economista John Taylor. Pel que sembla, el president s'ha vist impressionat pels seus coneixements, de manera que les seves possibilitats de presidir el banc central han pujat, mentre les de Kevin Warsh s'han reduït.

A més, Trump té previst reunir-se dijous amb Janet Yellen, que tampoc ha estat descartada per a un segon mandat. Els altres candidats són l'actual governador de la Fed, Jerome Powell i l'assessor econòmic del president, Gary Cohn. També en relació a la Fed, Trump estudia nomenar un funcionari del Departament del Tresor, David Malpass, com a candidat per cobrir el lloc de governador que segueix vacant a la Fed.

A l'àmbit econòmic, aquest dimarts destaquen les dades de producció industrial i de confiança immobiliària NAHB. Dimecres, el Llibre Beix de la Fed, que mesura l'evolució de les condicions econòmiques als EUA. Finalment, dijous es publicaran les dades setmanals d'atur.

Al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas repunta un 0,5%, fins a 52,15 dòlars, mentre el cru Brent avança un 0,6%, fins a 58,15 dòlars. Per la seva banda, l'unça d'or cau un 0,9%, fins a 1.290 dòlars. Al mercat de divises, l'euro cedeix un 0,2%, fins a 1,1770 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins al 2,31%.

Noticias relacionadas

contador