• L'Executiu de Pequín s'ha compromès a comprar més productes nord-americans
wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

Compres superiors al 0,5% a Wall Street després que la guerra comercial dels EUA i la Xina s'hagi paralitzat de moment.

  • 38.051,26
  • -

Diumenge, Steve Mnchin, secretari del Tresor dels EUA, va informar que els EUA suspenien temporalment els aranzels a la Xina, mentre s'apliqui l'acord marc pactat dissabte. "Hem acordat posar en suspens els aranzels mentre executem l'acord marc", va anunciar Steve Mnuchin.

Washington i Pequín van acordar aquest dissabte que el gegant asiàtic ha d'adoptar mesures per augmentar les importacions de productes i serveis nord-americans, per tal de reduir el creixent dèficit comercial que els EUA tenen amb el país asiàtic.

A més de les borses, aquest acord també s'ha notat al mercat de divises. El dòlar segueix pujant i ampliant els seus màxims anuals contra l'euro després de la suspensió d'aranzels. De fet, la moneda comunitària ha tocat els 1,1716 dòlars, tot i que ara cau un 0,08%, fins als 1,1761 dòlars.

ACTES DE LA FED

Paula Sampedro, analista de Link Securities, comenta que "la fortalesa de l'economia nord-americana, i la conseqüent pujada de les rendibilitats dels bons, així com del dòlar nord-americà, podrien començar a pesar sobre el creixement dels resultats empresarials durant els pròxims trimestres".

En aquest sentit, aquesta experta destaca les declaracions públiques que diversos membres de la Reserva Federal nord-americana faran al llarg de tota la setmana, així com la publicació de les actes de l'última reunió de la Fed de dimecres.

Altres referències destacades de la setmana seran el PMI manufacturer i el PMI serveis preliminars de maig, elaborats per la companyia Markit i que també es coneixeran dimecres. Dijous, es publicaran les dades d'atur setmanal, i divendres les comandes de béns duradors d'abril i l'índex de confiança del consumidor de la Universitat de Michigan del mes de maig.

Al mercat de les matèries primeres, el petroli cotitza amb caigudes lleugeres en el cas del Brent, que es deixa un 0,2% fins als 78,36 dòlars. Per ara es manté a prop dels 80 dòlars que va aconseguir superar la setmana passada. Per la seva banda, el West Texas avança un 0,3%, fins als 71,50 dòlars.

Noticias relacionadas

contador