• La compareixença de Jerome Powell de dimecres és molt esperada
  • El president del banc central parlarà sobre l'economia i la política monetària
broker600ex

Pujades del 0,5% en Wall Street després que la Borsa de Nova York s'hagi girat a la baixa durant les dues últimes sessions després de cotitzar clarament en positiu.

  • 38.435,59
  • -

El Dow Jones ha arribat a superar els 25.000 punts durant les dues jornades prèvies, però finalment ha tancat per sota d'aquest nivell psicològic, tot i que aquest dijous va pujar un 0,6%. Per la seva banda, l'S&P 500 va acabar amb lleugeres pujades del 0,1% i el Nasdaq va baixar un 0,1%.

En l'actualitat empresarial, General Mills ha comprat la companyia d'aliments per a mascotes Blue Buffalo per 8.000 milions de dòlars. Les accions de Blue Buffalo es disparen un 17% després de la notícia.

POLÍTICA MONETÀRIA

"Les polítiques monetàries continuaran acaparant l'atenció i, encara que la recent correcció hagi pogut ser tècnica, pensem que ens hem d'acostumar a períodes de major volatilitat ara que els bancs centrals van normalitzant la seva política", comenten des de Bankinter.

Precisament, les actes de l'última reunió de la Fed, publicades aquest dimecres, van provocar el gir a la baixa dels índexs novaiorquesos. El banc central va assenyalar que "una previsió més sòlida per al creixement econòmic augmenta la probabilitat que sigui apropiada una política monetària gradual més ferma". Per això, els inversors esperen una política monetària més dura per part de la Fed.

CITA AMB JEROME POWELL

I en aquest sentit, la propera cita clau es produirà el dimecres, 28 de febrer, quan el nou president del banc central, Jerome Powell, realitzarà la seva primera compareixença al Congrés per explicar la marxa de l'economia i la política monetària.

Les seves paraules orientaran els mercats de cara a la reunió de la Fed del proper 21 de març. El mercat ja descompta amb una alta probabilitat (Goldman Sachs li atorga un 95%) una nova pujada dels interessos per part del banc central. Encara que el més rellevant seran les noves previsions econòmiques i les estimacions sobre la inflació i l'evolució dels tipus a mitjà i llarg termini.

A més, a falta de referències econòmiques aquest divendres, diversos membres de la Fed realitzaran intervencions públiques, com el president de la Fed de Boston, Eric Rosengren; i el president de la Fed de Nova York, William Dudley.

PIMCO ACONSELLA COMPRAR DEUTE DELS EUA

Al mercat de deute públic, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,903%, després de marcar aquest dimecres màxims dels últims quatre anys al 2,956%. La gestora Pimco, una de les més importants del món al mercat de bons, ha recomanat als inversors comprar deute dels Estats Units.

Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,16%, fins als 1,2312 dòlars (màxim anual als 1,2536 dòlars). Al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas cau un 0,57%, fins als 62,41 dòlars, mentre el cru Brent avança un 0,72%, fins als 65,91 dòlars (màxim anual als 70,78 dòlars). Finalment, l'unça d'or cau un 0,12%, fins als 1.331 dòlars (màxim anual als 1.370,5 dòlars).

Noticias relacionadas

contador