• El Nasdaq ha marcat un nou màxim històric, però ha perdut impuls
  • Al mercat de divises, l'euro frega el nivell de 1,10 enfront del dòlar
Donald Trump
El president dels EUA, Donald Trump, ha advertit sobre Corea del Nord

Signe mixt a Wall Street, després de conèixer que el PIB dels EUA ha pujat menys del que s'esperava en el primer trimestre i després d'una nova onada de resultats empresarials. El Nasdaq ha marcat nous màxims històrics per sobre de 6.000 punts gràcies a l'empenta d'Alphabet i Amazon després dels seus resultats, però ha perdut força i cotitza gairebé pla.

  • 39.833,61
  • -

El PIB dels EUA va augmentar durantel primer trimestre de l'any un 0,7%. Aquest creixement és més baix del que esperaven els analistes que pronosticaven que l'economia nord-americana pujaria un 1,2% fins al mes de març d'aquest any. Aquest creixement és el més feble des del primer trimestre del 2014. La menor pujada es deu principalment al fet que el consum només es va elevar un 0,3%.

El president Trump també és protagonista perquè ha advertit seriosament sobre el perill d'un gran conflicte a Corea del Nord si el règim prossegueix amb la seva política armamentista actual, tot i que també ha assenyalat que segueix defensant la via diplomàtica.

En el capítol de resultats, destaca el comportament en preobertura dels grans gegants tecnològics, que van presentar els seus comptes ahir a la nit, després del tancament del mercat. Amazon puja un 3% i Alphabet (matriu de Google) es revalora un 4% després de convèncer el mercat amb els seus comptes trimestrals.

Abans de l'obertura, també presentaran empreses molt importants com les petrolieres Chevron i Exxon Mobil o el fabricant d'automòbils General Motors.

Per la seva banda, Stephen Mitchell, responsable d'estratègia de renda variable de Júpiter Asset Management, comenta que "els primers 100 dies de govern de Trump semblen haver esperonat les borses mundials, però el menys convencional dels presidents nord-americans haurà d’arremangar i complir algunes de les seves promeses de reforma tributària i normativa perquè es mantingui la dinàmica positiva".

Aquest expert afegeix que "Trump tindrà una mica de marge per complir el promès al pla tributari i pot aconseguir grans avenços en matèria de desregulació, però probablement decebi en infraestructures". Sobre la promesa rebaixa fiscal de l'impost de societats fins al 15%, Stephen Mitchell afirma que "caldria compensar-la amb difícils retallades de la despesa en altres àrees i, atès que el deute del país ascendeix ja a 19 bilions de dòlars, aquestes reformes podrien suscitar escàs interès".

Al mercat de divises, l'euro puja un 0,6%, fins a 1,0942 dòlars, després de confirmar una acceleració de la inflació de l'eurozona a l'abril fins al 1,9% en taxa interanual. "En la mesura que l'euro / dòlar no tanqui el buit alcista d'aquest dilluns ($1,07246) seguirem remenant com a escenari més probable una visita a la zona dels $1,10- $1,1030", assenyala José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía'.

A més, el petroli West Texas puja un 0,5%, fins a 49,24 dòlars. I l'unça d'or puja un 0,1%, fins a 1.267 dòlars. Al mercat de deute, la rendibilitat del bo americà a 10 anys puja lleugerament fins al 2,31%.

Noticias relacionadas

contador