• El petroli rebota: l'Agència Internacional de l'Energia anticipa més demanda
  • La Fed es reuneix la setmana que ve i pot anunciar novetats sobre el seu balanç
apple iphone 8

Vendes moderades a Wall Street mentre el mercat centra el seu interès en la presentació dels nous iPhones realitzada aquest dimarts per Apple.

  • 5.572,09
  • -

Els títols de l'empresa dirigida per Tim Cook van caure un 0,4% la passada sessió, fins a 160,86 dòlars; i anticipen pèrdues del 0,5% aquesta jornada, mentre les companyies d'anàlisi actualitzen les seves valoracions. Per exemple, des d'UBS han reiterat el seu consell de comprar el valor, amb un preu objectiu de 180 dòlars. I els experts de Citi han reafirmat la seva recomanació de comprar, però amb una valoració menor, de 170 dòlars.

Al marge d'Apple, cal recordar que l'S&P 500 va marcar aquest dimarts un nou màxim històric als 2.495 punts, el Dow Jones, als 22.118 sencers i que el Nasdaq va fer el mateix als 6.454 punts. L'S&P acumula una revaloració de l’11,5%, el Dow puja a prop del 12% i el Nasdaq es revalora gairebé un 20%.

Els analistes de Link Securities expliquen que "els bancs, les asseguradores i els valors relacionats amb les matèries primeres van ser els que millor ho van fer durant la jornada, mentre que els valors de tall defensiu com els d'alimentació o els de les utilitats es van quedar endarrerits".

En la seva opinió, "en aquest comportament va tenir molt a veure la nova caiguda dels preus dels bons, actius que generalment actuen com a refugi, cosa que va impulsar a l'alça les seves rendibilitats tant als mercats europeus com als nord-americans".

Des de Link, afegeixen que "la major inclinació de la corba de tipus afavoreix la banca, mentre que el repunt de les rendibilitats dels bons a llarg termini penalitza el comportament en borsa dels valors que 'competeixen' pel favor dels inversors amb aquest tipus d'actius, com són els de caràcter defensiu". Al mercat de deute, la rendibilitat del bo del Tresor americà a 10 anys cau lleugerament fins al 2,16%.

Al mercat de matèries primeres, el petroli registra guanys del 0,9% en el cas del West Texas, fins a 48,65 dòlars; i del 0,5% si observem el comportament del cru Brent, fins a 54,55 dòlars. L’'or negre' es veu afavorit per un informe de l'Agència Internacional de l'Energia, en el qual anticipa la major pujada de la demanda mundial de petroli aquest any des de l'exercici 2015. A més, 'Bloomberg' afirma que l'OPEP estudia estendre la seva retallada de producció més enllà de març de 2018. D'altra banda, l'unça d'or avança un 0,3%, fins a 1.337 dòlars.

Al mercat de divises, l'euro registra guanys molt moderats del 0,1%, fins a 1,1973 dòlars, a l'espera de les dades d'inflació que es publicaran als Estats Units aquest dijous, corresponents al mes d'agost. L'evolució dels preus és una de les variables més importants actualment per anticipar la política monetària dels bancs centrals.

Recordem que la Reserva Federal dels EUA (Fed) es reuneix la setmana que ve. El mercat anticipa que el banc central ha de comunicar el pla per començar a reduir la mida del seu voluminós balanç, que actualment ascendeix a 4,5 bilions de dòlars.

Els inversors també esperen que l'impacte econòmic de curt termini provocat pels huracans durant els últims dies obligui la Fed a retardar la seva pròxima pujada de tipus fins a 2018, davant l'objectiu de Janet Yellen d'apujar els interessos una vegada més el 2017.

Noticias relacionadas

contador