• Divendres la productora audiovisual va cotitzar abans del tancament i es va desplomar un 42%
cbvertice3

Vértice 360º ​​segueix retardant el seu retorn al parquet i aquest dilluns no ha cotitzat. La productora i distribuïdora audiovisual allarga així la seva subhasta de volatilitat amb forta pressió venedora (500 milions de compra enfront dels 19 milions de venda) que al tancament de la sessió de divendres es van creuar deixant la valoració dels seus títols als mínims permesos per la normativa de la borsa espanyola (0,01 euros per acció) i la companyia desplomant un 42%.

  • 1,52€
  • 1,33%

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) va llançar dijous 15 un avís 'sense precedents' sobre Vértice 360º, recomanant "màxima cautela als accionistes i inversors en la negociació de les accions de la companyia" i amenaçant amb suspendre la seva cotització.

Divendres la productora audiovisual va cotitzar abans del tancament i es va desplomar un 42% fins als 0,01 per acció

Hores després, Vértice 360º ​​replicava a la CNMV amb un comunicat en què titllava d'"opinions subjectives" la manifestació del supervisor i defensava que: "Som sòlids, solvents i sense deute", criticant que precisament l'alerta de la CNMV tingués un efecte negatiu en la cotització del grup.

Divendres 15, el major accionista de Vértice 360º, Squirrel Capital, representada pel despatx d'advocats Pablo Pereiro, elevava la seva participació en l'empresa del 25% al ​​54% en ple pols amb la CNMV, mentre la productora audiovisual acabava d'anunciar el tancament de la seva ampliació de capital, amb la qual cosa la companyia va passar de tenir 337 milions en circulació a 5.984 milions (17 vegades més). A hores d'ara, Vértice té un valor de 60 milions d'euros.

Des del seu retorn al parquet espanyol, Vértice ha acumulat una pujada del 300% en borsa, després de desplomar-se fins a un 70% durant els primers dies de la seva tornada a cotitzar. El cas de la productora i distribuïdora audiovisual no té molts precedents en el parquet espanyol. A l'abril de 2017, Abengoa va estar a punt de tocar terra, amb les accions de classe B de la companyia sevillana cotitzant a 0,014 euros per títol, tan sols un 40% per sobre del mínim possible. Una cosa que acabaria fent el 7 de juliol d'aquell mateix any, caient fins als 0,010 euros per títol cotitzat.

"El valor mínim al qual pot negociar un valor és un cèntim, és a dir, 0,010 euros. Si arriba a aquesta valoració aquí es queda fins que aparegui demanda i es contracti sempre com a mínim la xifra esmentada. A 0,010 euros pot contractar-se, mai per sota", van explicar aleshores fonts de Borses i Mercats Espanyols (BME), els propietaris dels recintes de contractació borsària a Madrid, Barcelona, ​​València i Bilbao.

Noticias relacionadas

contador