• Les actes de la Fed van confirmar que el banc central pujarà tipus al juny
  • Els EUA i la Xina segueixen negociant un complicat acord comercial
New York Stock Exchange, NYSE, markets, Wall Street

Vendes moderades a Wall Street mentre els inversors segueixen pendents de les noves converses entre els EUA i la Xina sobre els acords comercials. Els tres principals índexs dels EUA baixen molt moderadament, després que ahir tanquessin amb suaus guanys (Dow Jones: +0,21%; Nasdaq: +0,64%; S&P 500: +0,32%).

  • 39.723,11
  • -

Tot això en un moment en què la fricció entre els Estats Units i la Xina s'aguditza mentre continuen les converses comercials en curs. El president dels Estats Units, Donald Trump, va declarar aquest dimecres que la disputa comercial entre els Estats Units i la Xina necessita "una estructura diferent". En resposta, el ministre de Comerç xinès ha assenyalat aquest dijous que no han promès retallar el seu superàvit comercial amb els EUA en una xifra específica.

Enmig de la negociació comercial, hi ha un altre punt important que està movent els mercats. Els EUA han anunciat possibles aranzels al sector automobilístic. Aquesta possibilitat ha fet que el sector europeu i asiàtic de l'automòbil estigui cotitzant amb importants caigudes, mentre que el dels EUA cotitza amb pujades de l'1%.

BMW (-2,6%), Daimler (-2%), Volkswagen (-1,6%), Porsche (-3%), Audi (-1%), Ferrari (-1%) i Peugeot (-1,5%), són alguns dels grans afectats davant els possibles aranzels dels EUA, entre els quals destaquen els fabricants alemanys. De fet, BMW i Mercedes venen el 15% de tota la seva producció en sòl nord-americà. En el cas d'Audi, el percentatge baixa fins a un 12% i en el de Volkswagen, a un 5%.

D'altra banda, Corea del Nord ha amenaçat els EUA amb mantenir la seva política nuclear si Trump no segueix endavant amb la trobada prevista per a mitjan juny amb el líder nord-coreà, Kim Jong-un.

ACTES DE LA FED

D'altra banda, aquest dimecres es van publicar les actes de la Reserva Federal dels EUA (Fed), que van reforçar la probabilitat d'una altra pujada de tipus d'interès al juny. Segons el document, les condicions econòmiques actuals garanteixen augments graduals en els tipus d'interès. A més, el banc central preveu que la inflació es mantingui a prop o per sobre de l'objectiu del 2% durant els propers 12 mesos.

A l'escena econòmica, les peticions inicials de desocupació han repuntat fins a 234.000 des de 223.000, per sobre de les 220.000 previstes. I les peticions contínues s'han situat a 1.740.000. En qualsevol cas, els experts de Barclays comenten que segueixen indicant un mercat laboral saludable.

Al mercat de divises, l'euro s'aprecia lleugerament en el seu canvi contra el dòlar fins als 1,1711 'bitllets verds'. La divisa comunitària va caure a mínims de sis mesos aquest dimecres per sota dels 1,17.

Pel que fa a les matèries de primes, el petroli cotitza amb caigudes importants. El barril West Texas, de referència als EUA, cau un 1,2% i voreja els 71 dòlars. Així mateix, en el cas del barril de Brent, de referència a Europa, les caigudes són similars i se situa a prop dels 79 dòlars.

Noticias relacionadas

contador