• La resta de parquets de la regió no s'han vist contagiats
  • A Xangai i Hong Kong els parquets romanen tancats per festiu
Nikkei

La jornada de les borses asiàtiques ha estat marcada per la reunió del Banc de Japó, que ha provocat caigudes generalitzades. El Nikkei, principal índex de la Borsa de Tòquio, sofreix reculades properes al 2%. A Xangai i Hong Kong les borses han romàs tancades per l'Any Nou xinès.

  • 37.628,48
  • -2,16%

Les vendes en la borsa japonesa han estat motivades per l'apreciació del ien, que cotitza amb pujades del 0,3% respecte al dòlar però que han arribat a ser majors quan el Banc del Japó va emetre el comunicat en el qual va anunciar que manté la seva política monetària però va elevar les seves previsions de creixement per a aquest i el proper exercici i va projectar un repunt de la inflació en 2018 fins al voltant del 2%.

Així, el Nikkei s'ha vist castigat amb el seu esperó habitual, l'enfortiment de la divisa japonesa. Les companyies de les grans cotitzades exportadores han estat les més perjudicades, amb reculades de l'1,6% per Toyota, del 2,8% per a Fona, de l'1,4% per Nissan, del 2% per Sony i del 4,7% per Fujitsu.

Per la seva banda, el Kospi coreà ha caigut un 0,6% aquesta nit, mentre que el ASX 200 australià es deixa entorn del 0,7%.

Noticias relacionadas

contador