• En China se sigue hablando de la investigación que se ha abierto a los brókers

Les borses d'Àsia han tingut caigudes aquesta matinada, superant de desplom del 2% del Xangai encara que ara s'estan recuperant i fins i tot Hong Kong navega en positiu, un 0,22% a dalt. El Xangai baixa un 0,56%. Tòquio baixa un 0,69%, i Sidney, un 0,69%.

Les dades que s’acaben de publicar al Japó han sortit mixtes. Bones si les comparem amb les del mes anterior, quant a producció de vehicle i inicis d’habitatges. I dolentes quant a peticions de construcció. Les declaracions del Sr. Kuroda, governador del Banc del Japó han estat les que s’esperaven: intervenció ràpida si les condicions subjacents de la tendència de preus varien, mantenint l’objectiu d’un 2% d’inflació. A la Xina, hi ha una mica d’angoixa per saber si l’FMI decideix incloure la seva moneda a la cistella de reserves de divises d’aquesta institució.

A la Xina se segueix parlant de la investigació oberta als brokers. Bernard Aw, analista de mercat d’IG, assenyala que "encara podríem veure una volatilitat major al mercat xinès, si amplien la investigació" i s’inclouen els brokers de volum mitjà. "La investigació podria continuar durant dos mesos més".

contador