• L'euro segueix depreciant-se respecte al dòlar i cotitza per sota de 1,18 dòlars
  • Els índexs novaiorquesos acumulen pèrdues moderades aquesta setmana
cbwall street1

Suaus caigudes a Wall Street mentre els inversors tenen la vista posada sobre les negociacions entre els Estats Units i la Xina, que tornen a estar plenes d'incertesa. Aquesta setmana, el Dow Jones baixa un 0,5%, mentre l'S&P 500 i el Nasdaq cedeixen un 0,3%.

  • 38.239,98
  • -

Els EUA i la Xina van iniciar la segona ronda de negociacions comercials aquest dijous, amb vista a evitar una guerra comercial a nivell mundial. La Borsa de Nova York va tancar lleugerament a la baixa, precisament després que Trump fes públics els seus dubtes sobre l'èxit de les negociacions amb la Xina.

"Tindrà èxit? Tinc els meus dubtes", va dir el president a la premsa durant una presentació amb el secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg. "La raó per la qual ho dubto és perquè la Xina està massa consentida. La Unió Europea està massa consentida. Altres països també estan molt mimats, perquè sempre han obtingut el 100% del que han volgut dels Estats Units", ha assenyalat Trump, segons recull CNBC. "Però no podem permetre que això segueixi succeint", ha afegit.

EL PETROLI BUSCA RECUPERAR ELS 72 DÒLARS

El barril de West Texas, referència als EUA, cau un 0,15%, fins als 71,40 dòlars. Els preus del cru s'estan veient afectats per una forta demanda, a més d'altres variables com la intenció de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) de mantenir les seves retallades sobre la producció.

"Els inventaris mundials s'estan acostant a mitjanes que suggereixen que les retallades coordinades entre els països de l'OPEP i els no pertanyents a l'organització han tingut èxit", assevera Jack Allardyce, analista de Cantor Fitzgerald. A més de les retallades de l'OPEP, la forta demanda i la caiguda de la producció de cru a Veneçuela per la seva crisi econòmica se sumen a les sancions que els EUA pot imposar a l'Iran després d'abandonar el pacte nuclear.

BONS I DIVISES

Un altre dels protagonistes és el mercat de bons. La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys va tocar aquest dijous un nou màxim des de 2011 al 3,12%, tot i que aquest divendres es relaxa fins al 3,09%.

Els experts de Macquarie expliquen el repunt dels rendiments dels bons amb l'esperada pujada de la inflació als Estats Units. La seva previsió és que la rendibilitat del bo a 10 anys segueixi avançant fins al 3,5% a mitjà termini i que arribi al 4% durant els propers 18 mesos.

També esmenten el creixement econòmic dels EUA i l'esperada normalització dels salaris per explicar el repunt dels rendiments en el deute públic nord-americà.

Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,25%, fins als 1,1765 dòlars. Les divises dels països emergents, els deutes dels qual majoritàriament són en dòlars, s'han mostrat especialment vulnerables durant les últimes setmanes per la fortalesa del 'bitllet verd'.

Noticias relacionadas

contador