• Els atorga un potencial alcista del 10% al 41% de cara als propers mesos
  • L'elecció de Macron és un punt d'inflexió per a la renda variable francesa
cbmacron

L'elecció d'Emmanuel Macron com a president de França és un catalitzador positiu per a la renda variable francesa. Per prendre posicions en aquest mercat, els analistes d'HSBC recomanen sis valors que cotitzen fora del CAC 40, l'índex borsari més representatiu, amb un potencial alcista que oscil·la entre el 10% i el 41%.

  • 8.022,41
  • -0,01%

"Els inversors han de determinar com n’és de realista és l'agenda reformista de Macron. La victòria a les eleccions legislatives li va atorgar una majoria parlamentària, així que la borsa està sobre la seva teulada. El senyor Macron ha d'actuar i fer reformes ràpidament", afirmen els experts del banc britànic que anticipen un bon segon semestre per a la borsa gala.

A més de l''efecte Macron', HSBC considera que la borsa francesa també es beneficiarà d'altres catalitzadors, com el cicle global empresarial, el creixement dels beneficis empresarials, els moviments de les divises, la fortalesa del mercat de bons i la política monetària.

Segons aquests experts, la reforma laboral serà el principal repte que haurà d'abordar Macron durant els pròxims mesos, ja que augmentar la productivitat de l'economia francesa és vital perquè el creixement econòmic guanyi tracció. No obstant això, la fèrria oposició dels sindicats i col·lectius socials a una reforma profunda del mercat laboral francès fan molt complicat aquest primer objectiu del president.

El seu èxit a l'hora de dur a terme aquesta reforma serà crucial per calibrar les possibilitats que té durant el seu mandat de donar un gir important a l'economia francesa. L'objectiu de Macron és reduir la taxa d'atur fins al 7% el 2022 des de l'actual 9,5%. L'objectiu del 7% es va aconseguir breument el 2008, abans de la crisi financera, tot i que anteriorment no s'havia aconseguit des de 1983.

EL SEXTET ESCOLLIT

En aquest escenari, aquests experts afavoreixen les accions que es beneficiaran d'una millora en les condicions de trading i de l'agenda reformista de Macron que són les empreses més exposades al mercat domèstic, com Altamir, Air France-KLM, Elior i Iliad.

A més, afavoreixen companyies controlades per famílies o grups d'empleats, com les esmentades Altamir i Iliad, a més de X Fab. Finalment, consideren interessants les empreses amb un perfil de creixement orgànic, com Air France-KLM, Ingenico, Elior i X Fab.

HSBC recomana comprar aquests sis valors per al segon semestre. En el cas de l'aerolínia Air France-KLM, amb una valoració de 16 euros i un potencial alcista del 31%. Per Altamir, que opera com un fons d'inversió cotitzat en aliança amb Apax Partners, estableixen un preu objectiu de 18,5 euros, amb un potencial del 13%.

En el cas d'Iliad, operador alternatiu de telecomunicacions, valoren les seves accions en 30 euros, amb un potencial del 17%. Per a l'empresa de serveis Elior, estableixen un preu objectiu de 30 euros, amb un potencial alcista del 17%. Finalment, valoren les accions de X Fab, fabricant de xips, a 10 euros (potencial del 10%), i els títols d’Ingenico, empresa de mitjans de pagament, en 110 euros (potencial de el 36%).

Durant el primer semestre, les opcions d'HSBC dins de l'univers de les empreses franceses de mitjana i petita capitalització van ser Atos, que es va revalorar un 20% durant el període, Bolloré (+18%), FNAC (+4%), Gemalto (-2%) i ORPEA (+23%).

Noticias relacionadas

contador