cbwall street1

Wall Street registra signe mixt i es frena després dels guanys de dilluns després de conèixer-se la treva comercial entre els Estats Units i la Xina i mentre els inversors també tenen la vista posada sobre l'Iran i el petroli. El Dow Jones perd per la mínima els 25.000 punts i cotitza a un 6% dels seus màxims històrics de finals de gener.

  • 37.775,38
  • -

Diumenge passat, el secretari del Tresor dels EUA, Steve Mnuchin, anunciava que el país nord-americà suspenia temporalment els aranzels imposats a la Xina mentre s'apliqui l'acord marc pactat dissabte. "Hem acordat posar en suspens els aranzels mentre executem l'acord marc", va recalcar Mnuchin.

Washington i Pequín van acordar que el gegant asiàtic ha d'adoptar mesures per augmentar les importacions de productes i serveis nord-americans, per tal de reduir el creixent dèficit comercial que els EUA tenen amb el país asiàtic. En declaracions a la CNBC aquest dilluns, Mnuchin va afegir que hi ha hagut "un progrés molt significatiu" amb la Xina.

La relaxació de les tensions entre les dues potències mundials ha beneficiat especialment al sector de l'automòbil, principal alleujat per la suspensió dels aranzels. D'aquesta manera, companyies com Ford, GM i Tesla registren un bon comportament en borsa.

EL PETROLI TORNA A MIRAR CAP A L’IRAN

D'altra banda, la tensió geopolítica segueix escalant sobre l'Iran. Després que dilluns ELS EUA, a través del seu secretari d'Estat Mike Pompeo, anunciessin sancions "sense precedents" al país de l'Orient Mitjà després d'abandonar el pacte nuclear. Aquest dimarts un alt càrrec militar iranià ha assegurat que la seva gent "colpejarà a la boca" el secretari nord-americà i "qualsevol que li doni suport".

El barril de Brent, referència a Europa, repunta un 0,40% fins als 79,54 dòlars. Per la seva banda, el de West Texas, referència als EUA, puja un 0,19% fins als 72,49 dòlars per barril. Una altra de les variables que està marcant les pujades del cru és la crisi econòmica de Veneçuela, que al seu torn està llastrant la seva producció de petroli.

Noticias relacionadas

contador