• "Seguim treballant en la integració, que avança segons l'esperat", ha dit Ana Botí respecte a Popular
anabotin santander

El consell d'administració de Banc Santander proposarà incrementar un 4,5% el dividend amb càrrec als resultats de 2018, fins als 0,23 euros per acció. A més, Ana Botín, presidenta de l'entitat, ha anunciat que el consell d'administració proposarà repartir el dividend a partir de 2019 en dos únics pagaments, al novembre i maig, íntegrament en efectiu.

  • 4,78€
  • -0,03%

El dividend corresponent a 2018 s'abonarà en quatre pagaments, tres en efectiu de 0,065 euros per acció i un altre de 0,035 euros corresponent al programa de dividend flexible de l'entitat, que permet als accionistes rebre el dividend en accions.

De cara a 2019, la intenció del màxim òrgan de govern de Santander és abonar el dividend íntegrament en efectiu en dos pagaments, un a compte al novembre i un altre complementari al maig de l'any següent.

Segons la presidenta de Santander, aquesta nova estructura de pagaments "no suposa una reducció de la remuneració total per a l'accionista respecte a la modalitat de pagament anterior". A més, el nou esquema de pagaments és més eficient, en reduir-se els costos operatius.

INTEGRACIÓ DE POPULAR

En relació a l'adquisició de Banc Popular, Botín ha comentat que va permetre la "volta a la normalitat operativa" d'aquest banc després d'una important fugida de dipòsits, "sense afectar a l'estabilitat del sistema financer i sense utilitzar ajudes públiques", informa Europa Press.

"Seguim treballant en la integració, que avança segons l'esperat", ha agregat la presidenta del banc càntabre, que ha indicat que l'operació ha resultat ser "molt bona" per a tots els accionistes, per al conjunt del sistema bancari espanyol i europeu i per a la societat en general.

Botín, a més, ha reiterat que l'objectiu del banc després de la compra de Popular, que ha permès a l'entitat recuperar el lideratge a Espanya, és "no perdre un sol client".

EXIGEIX IGUALTAT EN LA REGULACIÓ

Respecte a la transformació digital, Botín ha exigit que el marc regulador garanteixi "les mateixes regles per a tots", doncs ha recordat que actualment la regulació dels bancs tradicionals és "més exigent" que la dels nous actors digitals.

"Això no pot ser així i ha de canviar", ha assenyalat Botín, que ha agregat que la societat necessita "bancs segurs, però amb capacitat per innovar i ser més competitius".

NOVA COMISSIÓ DE BANCA RESPONSABLE

Botín també ha anunciat als accionistes del banc la creació d'una nova comissió del consell d'administració dedicada a banca responsable, sostenibilitat i cultura, la funció de la qual serà "supervisar" que l'entitat gestiona el negoci de forma "responsable" i "mesurar" com contribueix Santander al progrés.

"Un banc és responsable quan té un equip sòlid amb valors i comportaments adequats", ha explicat Botí.

NORMALITZACIÓ MONETÀRIA "GRADUAL I PREDICTIBLE"

De cara a 2018, Botín pronostica un creixement global proper al 4%, mentre que l'expansió de l'economia espanyola serà del 3%. En aquest sentit, ha reclamat a les institucions monetàries que la normalització monetària sigui "gradual i predictible".

Per la seva banda, el conseller delegat de Santander, José Antonio Álvarez, qui ha repassat l'evolució del banc als diferents mercats on opera, considera que les perspectives de 2018 permetran a l'entitat seguir sent "optimista". No obstant això, va advertir que l'entrada de nous competidors digitals en el negoci bancari, així com la normalització monetària, suposen "focus d'inestabilitat més importants" als quals caldrà prestar "atenció" durant el proper exercici.

Álvarez també ha instat a parar esment a l'evolució del 'Brexit' i el calendari electoral a Llatinoamèrica. "El balanç entre riscos i oportunitats és més positiu que en anys anteriors", ha conclòs.

Noticias relacionadas

contador