• El selectiu espanyol avança un 0,63% en una setmana tranquil·la per als mercats
  • Entre els 'blue xips' només tanca en verd Inditex amb una revaloració del 0,82%
broker600ex

L'IBEX 35 tanca aquest divendres amb caigudes del 0,31% als 10.904 punts, en una jornada en què la resta de borses europees també han cotitzat en vermell, excepte el FTSE 100 de Londres que ha acabat amb pujades del 0,40 %. Durant la setmana el selectiu espanyol ha tancat amb una pujada del 0,63%.

  • 11.086,90
  • 0,10%

Una de les notícies destacades de la sessió ha estat la caiguda d’un 4% de les accions de la proveïdora tecnològica del sector turístic Amadeus a última hora de la sessió. La caiguda s'ha produït després de conèixer que Iberia cobrarà un suplement per bitllets comprats a través de les sistemes globals de reserva (GDS), llevat que aquests utilitzin la seva nova connexió NDC.

Pel que fa a les pujades, destaca Ferrovial que ha escalat 1,56%, Arcelor Mittal, un 1,50% i Mediaset, un 1,33% al costat de Cellnex. Dels 'pesos pesants' del selectiu espanyol només ha acabat en verd Inditex amb una alça del 0,82%, mentre que Iberdrola s'ha deixat un 0,81% fins als 7 euros, Repsol, 0,70%, BBVA, un 0 , 37%, Santander, un 0,31% i Telefónica, pràcticament pla, als 0,05%. Entre les caigudes, a més d'Amadeus, destaca Técnicas Reunidas amb un retrocés del 3,43% i Meliá Hotels, un 2,05%.

Tant Repsol com la companyia que dirigeix ​​José Lladó estan patint en borsa durant els últims dies per les caigudes del preu del cru després de les retallades de producció de l'OPEP, que ara comença a recuperar-se. El cru cotitza al tancament del mercat amb pujades a l’entorn del 0,3%, el barril de Brent està als 51,59 dòlars, mentre que el West Texas, als 49,17 dòlars.

BlackRock, per la seva banda, ha endurit la pressió baixista en Dia fins a un 0,92% del capital, a l'empresa amb més curts entre els seus accionistes que posseeixen el 23,61% de la distribuïdora d'alimentació.

En el pla polític, avui hi ha cimera del G-7 a Sicília. "(De la trobada) podria sortir, a part de declaracions de bona voluntat i esforços comuns, alguna cosa que els inversors mesuressin per entrar o sortir dels mercats", assenyala Ramon Morell, expert d'ETX Capital. Per la resta, a Europa només es publiquen dades d'Itàlia sobre confiança del consumidor i empresarial (a les 10 hores). Als Estats Units, el PIB del primer trimestre i les peticions de béns duradors (a les 14.30 hores).

José María Rodríguez, analista de Bolsamanía, apunta que "l'únic interessant de l'última sessió de la setmana és que tanquem clarament lluny dels mínims i d'alguna manera hem aconseguit espantar alguns petits fantasmes que ens feien pensar a mitja sessió que, per exemple, Banc Santander (el vaixell insígnia de l'IBEX 35) podia buscar atacar de nou la important zona de suport que presenta als 5,6 euros".

"Recordeu que, com ja hem comentat al llarg de la setmana, mentre l'entitat càntabra respecti el suport dels 5,6 euros i BBVA faci el mateix amb el nivell homòleg dels 7,09 euros, no tindrem motius reals pels quals preocupar-nos. De fet, dóna la sensació que simplement estem desplegant un moviment lateral que pot allargar-se en el temps. Al cap i a la fi hi ha dues formes de corregir / ajustar els preus: corregint en profunditat o consumint temps. I no seria gens estrany que l'IBEX 35 així com els nostres veïns es decantin per la segona opció", comenta Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador