• El CAC registra caigudes moderades aquest divendres després de les fortes pujades d'ahir
emmanuel-macron

La campanya electoral francesa s'ha vist esquitxada pel terrorisme islàmic, que ha causat la mort de dos policies. No obstant això, l'objectiu desestabilitzador que probablement tenia aquesta acció no s'està deixant notar, almenys en el que es refereix als mercats. Tot Europa cotitza amb moviments moderats en aquestes hores del divendres mentre que el CAC es deixa un 0,4% després de pujar ahir un 1,5%, per sobre de la resta de places del Vell Continent.

  • 7.981,51
  • 0,62%

La victòria d'Emmanuel Macron a França es dóna per feta, també a la primera volta. S'espera que el candidat de centre guanyi a la carrera a l'Elisi, amb aproximadament un 60% dels suports, el proper 7 de maig. I s'espera també que s'imposi aquest diumenge a Marine Le Pen amb al voltant d'un 25% del respatller dels votants. De cara al fet que això succeeixi -al fet que triomfi finalment Macron- els experts de Link Securities recomanen posicionar-se a França comprar CAC directament o bé entrar en valors com els dos grans bancs, BNP Paribas i Société Générale. "Reaccionaran de forma molt positiva d’acomplir-se aquest escenari", precisen al seu informe diari.

Altres valors que els agraden són les companyies de luxe LVMH i Kering, la consultora Atos o la companyia d'infraestructures Vinci.

Aquest dijous, Jim Cramer, responsable de l'espai de la cadena CNBC, 'Mad Money', es posava en el pitjor dels escenaris a França -el triomf de Marine Le Pen o del candidat d'extrema esquerra, Jean-Luc Mélenchon- i afirmava que, encara que això passés finalment, els inversors no havien de deixar-se portar pel pànic sinó treure’n partit. En aquest sentit, aconsellava aprofitar les caigudes per buscar empreses amb qualitat que es vegin especialment castigades pels esdeveniments. "Seguiu buscant accions de companyies d'alta qualitat que baixin amb força a causa d'aquesta circumstància", assenyalava Cramer. "O, per favor, estigueu llests per comprar un fons referenciat a un índex de baix cost si les coses realment es posen lletges", afegia.

Noticias relacionadas

contador