• Els Estats Units mostra valoracions més altes i menors rendiments esperats, assenyala
  • La consolidació d'accions emergents és de curta durada, indiquen, i esperen un repunt durant el proper trimestre
broker portada

"La nostra assignació regional afavoreix els mercats europeus i emergents sobre el mercat nord-americà, que mostra valoracions més altes i menors rendiments esperats", assenyalen els experts de Lombard Odier en un informe titulat 'Assignació tàctica d'actius'. En la seva opinió, la consolidació d'accions emergents és de curta durada i esperen un repunt durant el proper trimestre a causa de "les fortes dinàmiques internes".

Expliquen aquests analistes que els mercats de renda variable europeus han estat recolzats pel missatge de moderació del Banc Central Europeu (BCE) i el seu efecte baixista sobre la moneda única, mentre que les accions dels Estats Units s'han beneficiat d'un possible nou pla fiscal . A això cal sumar-hi una bona temporada de resultats a banda i banda de l'Atlàntic. "Malgrat l’efecte dels huracans i l'enfortiment de la moneda única durant l'estiu, tant les empreses nord-americanes com les europees van presentar un fort creixement dels ingressos per acció", assenyalen.

A Àsia, destaquen la victòria del primer ministre Shinzo Abe i l'esperança que una postura bastant acomodatícia del Banc del Japó està per quedar-se. "En termes més generals, les accions japoneses històricament han mostrat una alta sensibilitat als cicles d'activitat globals i, amb l'activitat domèstica també ben encaminada, l'acompliment podria estar menys correlacionat amb els moviments de la moneda en el futur", expliquen des de Lombard Odier. "No obstant això, donada l’impressionant acció del preu durant els últims dos mesos, mantenim una posició neutral", afegeixen.

Aquests experts creuen que l'actual repunt de l'activitat mundial hauria de seguir apuntalant els mercats d'accions, d'aquí la seva posició de sobreponderació en renda variable. "És cert que les valoracions estan altes en alguns mercats, com els Estats Units, però, val la pena esmentar que les alces en les valoracions, especialment als Estats Units, estan alineades amb l'entorn favorable i de baixos rendiments", assenyalen. Aquests analistes expliquen que les altes valoracions poden reduir el marge de seguretat en el cas d'un mercat baixista, però no són suficients per causar-ne un. "En un entorn econòmic estable, la baixa volatilitat del mercat de renda variable pot durar anys, sempre que la dinàmica d'ingressos segueixi sent resistent, i els inversors podrien córrer el risc d'estar subexposats".

Noticias relacionadas

contador