• "No m’havia sentit tan bé des de 2006", afegeix el CEO del banc nord-americà
  • En la seva opinió, hi ha el risc que l'economia nord-americana es "reescalfi"
llyoyd-blankfein-pdg-ceo-et-chairman-du-groupe-banquier-goldman-sachs-en-janvier-2013-lors-du-world-economic-forum-wef-de-davos

Lloyd Blankfein, el conseller delegat de Goldman Sachs, ha afirmat que té un mal pressentiment amb les borses i amb la situació econòmica en general.

  • 424,00$
  • 1,59%

"No m’havia sentit tan bé des de 2006", ha assenyalat durant una entrevista a CNN. En la seva opinió, "les probabilitats que les coses vagin malament han augmentat".

Blankfein ha assenyalat que hi ha el risc que l'economia nord-americana es "reescalfi", sobretot després de la reforma fiscal aprovada per l'Administració Trump, l'augment de la despesa pública en 300.000 milions de dòlars i el possible anunci d'un programa d'infraestructures per valor d'altres 200.000 milions de dòlars.

En la seva opinió, aquestes mesures tindrien més sentit si l'economia estigués a la vora de la recessió, però no amb la situació actual de plena ocupació i un cicle econòmic molt madur. "Crec que les previsions són optimistes però no impossibles, encara que la meva feina és tenir plans de contingència i preveure els riscos", ha assenyalat el directiu.

El CEO de Goldman Sachs ha recordat el 1994, quan la Fed va haver de pujar els tipus d'interès molt més del que s'esperava per contenir la inflació, cosa que no va ser bo per a l'economia ni per als mercats. "La Fed pot pujar els tipus tres vegades aquest any, fins i tot quatre", ha explicat.

"No ho apostaria tot" en la situació actual, ha sentenciat. "La Fed està pujant tipus i reduint el seu balanç, el dèficit està augmentant. No diria és que és el moment per maximitzar el risc".

Noticias relacionadas

contador