• La caiguda de Facebook arrossega el sector d'Internet, que es deixa un 5% en borsa
  • A més, el sector dels semiconductors (fabricants de xips) cau un 3%
broker700

L'índex VIX de volatilitat es dispara un 36% aquest dilluns, per sobre dels 21 punts, a causa de les fortes pèrdues que registra Wall Street, arrossegat pel negatiu comportament del sector tecnològic.

  • 941.520,00
  • 12,89%

La Borsa de Nova York cau amb força un 2%, en un escenari en el qual Facebook (-7%) s'ha convertit en el principal protagonista de la jornada.

Christopher Wylie, exempleat de Cambridge Analytica, ha denunciat que aquesta empresa d'anàlisi va recopilar il·legalment dades personals de més de 50 milions d'usuaris de la xarxa social per donar suport a la campanya presidencial de Donald Trump i altres projectes de la companyia.

La caiguda de Facebook arrossega tot el sector d'Internet, que es deixa un 5% en borsa. El sector dels semiconductors (fabricants de xips) també és un altre dels més baixistes del dia, amb caigudes del 3%.

Encara que les pèrdues són generalitzades en gairebé tots els sectors. Per exemple, l'índex KBW Banks cedeix un 1,5%, en una jornada durant la qual els inversors han decidit sortir del mercat a l'espera de la reunió de la Reserva Federal (Fed), que publicarà el seu comunicat sobre política monetària aquest dimecres.

EVOLUCIÓ DEL VIX

L'evolució del VIX ha estat molt volàtil des que Wall Street va registrar una correcció superior al 10% després de marcar màxims històrics a finals de gener. Durant els primers dies de febrer, aquest indicador va arribar a 'embogir-se', ja que va oscil·lar durant una sola sessió entre 22 i 50 punts.

Aquest índex es mou de manera inversa als índexs. És a dir, quan la renda variable cau amb força el VIX es dispara i viceversa. Durant bona part del 2017, es va mantenir de manera inusual per sota dels 10 punts, a causa de l’extraordinari comportament de la renda variable nord-americana. El VIX va marcar el seu nivell mínim històric el 24 de novembre de 2017 a les 8,56 punts.

Noticias relacionadas

contador