• Wall Street també cotitza en vermell al tancament del mercat espanyol
  • A Àsia, en canvi, hi ha hagut un predomini de números verds
broker637

L'IBEX 35 ha tornat a caure aquest dimarts i s'ha quedat per sota dels 9.700 punts. En concret, el selectiu espanyol ha acabat la sessió als 9.650 punts, en perdre un 1,23%. L'índex ha començat el dia amb guanys, però s'ha capgirat ràpidament.

  • 11.074,60
  • -0,33%

D'aquesta manera, el 'fanalet vermell' de la sessió ha estat la constructora ACS (-3,34%), seguit per Siemens Gamesa (-2,78%) i CaixaBank (-2,33%). I és que la banca, que té un gran pes en l'índex espanyol, ha patit pèrdues durant aquesta sessió, tot i que Goldman Sachs ha elevat la seva valoració del sector després dels seus comptes.

Un altre valor que també ha pressionat al llarg de la jornada l'IBEX ha estat un dels seus 'blue chips' (o 'pesos pesants'), Telefónica, que ha perdut un 1,45% aquest dimarts. De fet, ha estat un dels valors que ha patit un augment de la posició baixista del fons de Ray Dalio, Bridgewater Associates, juntament amb BBVA (-1,39%), Iberdrola (-1,51%) i Banc Santander ( -1,88%). D'aquesta última entitat també cal esmentar que s'ha conegut aquest dimarts que tan sols realitzarà 20 acomiadaments forçosos dels 1.100 empleats que contempla l'ERO.

D'altra banda, Aena ha patit una lleugera caiguda (-0,46%) tot i que JP Morgan ha publicat un informe sobre la companyia apuntant a una possible millora del seu dividend amb motiu de la presentació dels seus resultats, el proper 28 de febrer.

ARCELORMITTAL I ALTRES MERCATS

Mentrestant, el valor que més ha pujat durantaquesta sessió ha estat Arcelor Mittal (+ 2,27%) després que el banc Citi hagi donat suport a les operacions que ha anunciat a l'Índia, com ara la compra d'Indian Essar Steel. L'han seguit Inmobiliaria Colonial (+0,81%) i Amadeus (+0,73%).

Fora del parquet espanyol, cal destacar que les caigudes també han predominat en les principals borses europees. I això malgrat el fort rebot de dilluns a Europa i que Wall Street i Àsia tanquessin també les seves anteriors jornades amb alces. "El sentiment (de mercat) ha començat a estabilitzar-se després d'una tumultuosa quinzena, i tot i que els rendiments dels bons mostren pocs senyals de perdre impuls", assenyala Michael Hewson, analista en cap de mercats de CMC Markets al Regne Unit. "Si bé, els guanys són benvinguts, segueixen sent petites en el context de les pèrdues recents", indica Hewson.

Per la seva banda, Jasper Lawler, expert d’LCG, apunta també que el rebot continuarà. No obstant això, precisa que, tot i que la volatilitat s'ha alleujat respecte a la setmana passada, "aquestes són sessions molt més volàtils al qual estem acostumats".

I és que el president de la Reserva Federal dels Estats Units (Fed), Jerome Powell, ha assegurat aquest dimarts que l'organisme romandrà "alerta davant el desenvolupament de qualsevol risc per a l'estabilitat financera". Això no ha impedit, però, que la Borsa de Nova York mostri caigudes del 0,40% de mitjana al tancament del mercat espanyol.

DADES MACROECONÒMIQUES

Pel que fa a l'agenda de la jornada, l'IPC del Regne Unit ha quedat al 3% al gener, per sobre del 2,9% previst i després de recular des del pic del 3,1% al novembre. Els analistes advertien a primera hora que unes dades d'inflació més fortes del que s'esperava aquest dimarts podrien reactivar les vendes.

ANÀLISI TÈCNICA

Segons José María Rodríguez, la sessió d'aquest dimarts és un "nou i clar senyal de debilitat que col·loca el nostre índex a les portes del suport que presenta en els mínims de la setmana passada, als 9.580 punts".

"Si bé, es pot dir que el suport el trobem als 9.555 (buit alcista de l'1 de març) - 9580 punts. Per sota no descartarem, fins i tot, els 9.250 punts", afegeix.

Així, "grosso modo els nivells de suport que cal vigilar per a la gran majoria dels títols del mercat es troben en els mínims de la setmana passada, concretament en els mínims d'aquest divendres". I de tot això es dedueix, segons l'expert, "que tot possible recuperació en els preus passa sí o sí per respectar els mínims de la setmana passada. Per sobre, pel costat de les resistències, la més immediata la trobem als 9.900 -10.000 punts".

Noticias relacionadas

contador