• Telefónica ha seguit caient i també ho ha fet malament DIA, afectades totes dues per la crisi a l'Argentina
  • OHL s'ha desplomat després d'anunciar aquest dimarts fortes pèrdues trimestrals i presentar el seu Pla de Negoci
brokermiedo

L'IBEX 35 s'ha desmarcat una jornada més de la resta de borses europees en ser l'únic gran índex europeu que ha tancat en vermell. El selectiu espanyol ha caigut un 0,95%, fins als 10.111 punts, arrossegat pels bancs, però també per Aena i DIA, entre d'altres companyies.

  • 11.074,60
  • -0,33%

El 'fanalet vermell' de la sessió d'aquest dimecres ha estat Banc Sabadell. L'entitat s'ha deixat gairebé un 4,2% després de conèixer un informe d'RBC Capital Markets en què l’entitat retira el seu suport a la companyia i li redueix el preu objectiu fins als 1,70 euros (ha tancat la sessió als 1, 67 euros per acció).

La resta de banca cotitzada, que té un gran pes en l'índex espanyol, també ha mostrat aquesta sessió un mal comportament, amb caigudes superiors a l'1%. Santander ha cedit un 2,52%, seguit de Bankinter (-1,8%), BBVA (-1,62%) i Bankia (-1,21%).

Després de Sabadell, els valors més baixistes a l'IBEX han estat DIA (-4,01%) i Aena (-3,73%). La primera d'elles, s'està veient afectada, igual que Telefónica (-0,01%) per la crisi d'Argentina. Per la seva banda, al gestor aeroportuari se li ha assegut malament la venda d'un 2,7% del seu capital per part del fons TCI a 174,12 euros per acció.

D'altra banda, ACS ha tancat pla tot i que els analistes de Berenberg han millorat el preu objectiu de la constructora fins als 42 euros per acció (ha finalitzat la sessió als 36,78 euros).

En canvi, els valors que més han pujat aquesta sessió han estat Indra (+3,53%), Técnicas Reunidas (+1,99%) i Amadeus (+1,51%).

MERCAT CONTINU I ALTRES BORSES

Per la seva banda, al Mercat Continu cal destacar el fort rebot de Telepizza. Ha pujat a prop d'un 8,2% aquesta sessió després d'anunciar un acord estratègic amb Pizza Hut. Mentrestant, OHL ha baixat un 3,55% després d'anunciar pèrdues de 145 milions durant el primer trimestre i presentar el seu Pla de Negoci fins al 2020.

Fora d'Espanya, a la resta de parquets europeus han dominat les pujades lleus, excepte el FtseMIB italià. Mentrestant, Wall Street mostra signe mixt aquest dimecres al tancament del mercat borsari espanyol. Els inversors segueixen pendents de la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys, que ahir va trencar el 3% i va marcar nivells no vistos des de fa 7 anys.

POLÍTICA I MACROECONOMIA

A l'àmbit macroeconòmic, sembla que la crisi a Argentina s'està convertint en un llast 'real' per al mercat espanyol. Mentrestant, segueixen presents altres 'problemes', com el que passi o deixi de passar amb el Govern d'Itàlia, o el que passi o deixi de passar entre els Estats Units i la Xina, que aquesta setmana segueixen negociant per arribar a un acord comercial.

A Itàlia, la caiguda del seu índex i les pujades en els bons tenen a veure amb les intencions del Moviment 5 Estrelles i la Lliga Nord. Els dos partits extremistes integrants del nou Govern volen que el Banc Central Europeu (BCE) condoni part del deute italià.

Pel que fa a la resta, avui es parla que Corea del Nord ha anunciat la suspensió dels contactes d'alt nivell amb Corea del Sud previstos per a aquest dimecres en represàlia per les maniobres militars conjuntes sud-coreà-nord-americans. L'agència de notícies oficial nord-coreana, KCNA, ha informat de la suspensió i ha atribuït la decisió a la "provocació" que suposen aquestes maniobres enmig d'un procés d'acostament diplomàtic.

Finalment, pel que fa a l'agenda de la jornada, l'IPC d'Alemanya d'abril es manté a l'1,6%, en línia amb el previst. L'IPC de la Zona Euro, per la seva banda, retrocedeix a l'1,2% a l'abril.

ANÀLISI TÈCNICA

José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, assenyala que si aquest dimarts el principal responsable de les caigudes va ser Telefónica avui dimecres ho és el sector financer. "Es pot dir que les caigudes són de mitjana, del 2,5% destacant-ne sobretot les caigudes de Banc Sabadell del 4%", afegeix.

"I ja saben per experiències que sense els bancs l'IBEX no pot arribar molt lluny. I donem gràcies al fet que la nostra operadora ha aconseguit aguantar el tipus en el dia d'avui i a les alces d'Inditex, en cas contrari les caigudes haurien estat molt més voluminoses", assegura l'expert.

"Dit això, tècnicament l'IBEX hauria perforat la recta directriu de molt curt termini, en la qual s'ha estat donant suport des de finals de març. Això deixa la porta oberta a la possibilitat de tornar cap a la zona de suport, abans resistència, dels 9940-9950 punts", explica Rodríguez.

"Si mirem els nostres veïns europeus seguim veient les seves tres grans índexs (DAX, Euro Stoxx 50 i CAC 40) mantenint el tipus a la zona d'alts sense cap tipus de problema. Així, per enèsima vegada queda demostrat si és que quedava algun dubte d'ells que l'IBEX continua sent dels més endarrerits d'Europa", conclou l'analista tècnic.

Noticias relacionadas

contador