• OHL es va desplomar ahir en borsa, aquest divendres ha tancat amb una caiguda de l'1,31%
  • El terrorisme entra de ple a la campanya electoral francesa i el CAC 40 francès es deixa un 0,37%
ep bolsa madrid ibex 35 parque

L'IBEX tanca amb pujades del 0,5% setmanal sense superar els 10.400 punts. Aquest divendres s'ha revalorat un 0,04% fins als 10.377 punts gràcies a les pujades de valors com CaixaBank, Sabadell, BBVA o Iberdrola.

Les borses europees s'han comportat de manera dispar des de les baixades del CAC 40 francès als 0,37% o el PSI 20 portuguès a 0,62%, mentre que el DAX 30 alemany ha pujat un 0,18%.

  • 10.729,50
  • -0,33%

De nou, les recerques de la Guàrdia Civil han estat les protagonistes del dia al parquet espanyol, després que les unitats de la Unitat de Central Operativa (UCO) hagin detingut l'exconseller delegat d’OHL Javier López Madrid relacionat també amb el presumpte frau a l'empresa pública Canal d'Isabel II.

Els valors més alcistes de la sessió han estat CaixaBank (+1,90%), Banc Sabadell (+1,88%) i Grifols (1,37%). ArcelorMittal (+0,58%) ha rebotat gràcies a una investigació dels Estats Units contra els productors d'acer xinès i altres productors d'acer barat que exporten a preus baixos als EUA, la qual cosa ha ajudat a pujar els fabricants europeus.

Entre els ‘pesos pesats’ del selectiu espanyol cal destacar per segona jornada consecutiva el BBVA que ha rebotat un 1,07%, Iberdrola que ha escalat un 0,82% i Santander que s'ha revalorat un 0,18%. Inditex ha tancat pla, mentre que la nota negativa entre aquests títols ha estat Telefònica amb un descens del 0,83%. L'entitat que presideix Francisco González ha aprofitat la pujada en borsa de les seves accions per reduir la seva autocartera fins al 0,103% del capital des de l'anterior 0,255%, mínims des d'abril de 2015.

Per la seva banda, els bancs s'han comportat de manera dispar amb el Sabadell com a segon valor més alcista com Bankinter o Bankia. Banc Popular ha caigut un 1,17% i torna a ser el punt negre del sector.

Entre els títols més baixistes cal destacar DIA amb un descens del 2,78%, Mediaset amb un baixada del 2,14% i Gamesa que ha descendit un 1,89%.

Al mercat continu les accions que més s'han revalorat són les de Funespaña en un 10,95%, Coemax un 9% i Inypsa un 6,98%, mentre que les accionis classe 'B' d'Abengoa han caigut un 6,25%, Atresmedia amb una caiguda del 4,93% i San José en el 4,91%. Les accions de la constructora OHL han descendit un 1,31%, després de la caiguda d'ahir del 9%.

Quant a França, després del tràgic atemptat d'aquest dijous, que es va produir just quan els candidats participaven en un debat televisiu, també hi ha certa por del fet que Marine Le Pen pogués sortir reforçada per les seves idees més bel·ligerants contra la immigració i el terrorisme. De moment, les últimes enquestes donen com a guanyador Emmanuel Macron a la primera volta (amb escàs avantatge enfront de Le Pen) i a la segona, quan s'imposaria a la carrera cap a l'Elisi amb un suport aproximat del 60% dels votants.

D'altra banda, avui es tanca una setmana que dóna pas a una altra que arribarà carregada de referències. En primer lloc, a partir del proper dimecres, tots els bancs de l'IBEX (excepte Popular, que queda emplaçat al 5 de maig) publiquen els seus resultats del primer trimestre. A més, dijous hi haurà reunió de tipus del Banc Central Europeu (BCE) i el dissabte se celebrarà el Consell Europeu (CE) per fixar les 'línies vermelles' de la negociació del Brexit.

Tot això sense oblidar que, des de dilluns, el mercat cotitzarà segons el que ocorri a França aquest diumenge, 23 d'abril. A partir d'aquí, s'obrirà un període de dues setmanes que no tindrà un 'final' fins al 7 de maig, dia de la segona volta dels comicis gals i en el qual es coneixerà qui serà el nou president de la República francesa.

Quant a l'anàlisi tècnica, Jose María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía' assenyala que "l’espelma setmanal amb la qual acabem la setmana manca d'implicacions de cap tipus. Són ja quatre les espelmes setmanals consecutives dins d'un rang de preus comprès entre els 10.530 punts per dalt (resistència) i els 10.210-10.260 punts per baix (suport). En principi seguim tenint l'IBEX 35 en fase d'ajust, corregint/consolidant les importants pujades que es van iniciar just al començament del mes de març. El que no sabem és si l'actual fase de reacció es produirà consumint més temps (moviment lateral) que profunditat (la primera zona de suport la tenim als 9.980-10.000 punts), encara que en cap cas cal posar en dubte la tendència alcista de mig termini. Aquesta ha vingut per quedar-se".

Quant a l'índex europeu de bancs, Rodríguez apunta que "seguim atents al sector financer europeu, que torna a pujar amb força per tercera sessió consecutiva després de recolzar-se de nou en la directriu alcista (són ja 4 els seus punts de suport). En el cas d'aquest índex (SX7I) podem dir que mentre no es perforin els mínims del dimarts (118,61) el biaix de trading seguirà sent a l'alça i per tant les caigudes en l'IBEX 35 i en la resta d'Europa seran bastant limitades".

Noticias relacionadas

contador