• Gas Natural puja després de la venda de Naturgas per part d'EDP per 2.600 milions
  • Abengoa rep la injecció de capital esperada i executa els augments de capital aprovats en junta
ep bolsa madrid ibex 35 parque

L'Ibex continua pujant a mitja sessió i continua liderat per Banc Popular i per Gas Natural. L'entitat presidida per Emilio Saracho encapçala el selectiu davant les informacions, publicades per 'El Confidencial', que està en "converses avançades" per a l'entrada del grup grec Libra. Per la seva banda, la gasista puja impactada positivament per la venda de Naturgas per part d'EDP per 2.600 milions d'euros. Fora de l'Ibex, Abengoa (tant els títols de classe A com els de classe B) cotitza amb caigudes del 6% en el dia en el qual s'ha confirmat que ha rebut la injecció de capital esperada i ha executat els augments de capital aprovats en junta.

  • 10.745,90
  • -0,18%

Al marge de l'àmbit empresarial, la realitat política segueix sent focus de tensions, especialment el que succeeix a l'altre costat de l'Atlàntic (els futurs cotitzen amb lleugeres pujades del 0,10%). La última cosa als Estats Units passa per aquest anunci que el Senat investiga al 'yernísimo' de Donald Trump, Jared Kushner, marit de la seva filla Ivanka, pels seus vincles amb Rússia. Els atacs contra Trump, que se centren en bona mesura en els seus suposats contactes amb Rússia i en l'ajuda que Vladimir Putin hauria prestat al magnat per guanyar les eleccions, han arribat ja al seu cercle més íntim, el de la família. Els inversors observen com segueixen sorgint els problemes al voltant de Trump que dificulten, cada dia que passa, l'engegada de les seves promeses polítiques, fins ara tan valorades per les borses.

La darrera notícia als Estats Units passa per aquest anunci que el Senat investiga al 'yernísimo' de Trump, Jared Kushner, marit de la seva filla Ivanka, pels seus vincles amb Rússia

A Europa, mentrestant, Theresa May s'ha mostrat ferma en manifestar a Escòcia que no és moment de referèndums i sí d'unitat de cara a afrontar el procés de desconnexió de la Unió Europea (UE), que s'activa demà dimecres. La premier britànica ha advertit a la ministra principal d'Escòcia, Nicola Sturgeon, que no permetrà "un Regne Unit més feble o més solt" després de la sortida de la Unió Europea.

D'altra banda, el dòlar es recupera des de mínims de quatre mesos després de les caigudes que havia registrat amb motiu del 'no' a Estats Units a la llei per derogar el 'Obamacare'. L'euro, per la seva banda, es canvia a 1,086 dòlars, amb lleugeres caigudes del 0,03%.

Pel que fa a l'agenda econòmica del dia, continuen les compareixences de diferents membres de la Reserva Federal (Fed) nord-americana, entre els quals figura la president a la Fed, Janet Yellen, qui no va oferir cap novetat sobre política monetària en una altra compareixença de la setmana passada. El president de la Fed de Dallas, Robert Kaplan, va dir el dilluns que seria "prudent moure's gradual i pacientment" respecte als augments en les tipus d'interès a curt termini. A més, s'espera que el president de la Comissió Europea (CE), Jean Claude Juncker, es reuneixi amb l'alcalde de Londres, Sadiq Khan, un dia abans que s'activi el Brexit. Khan s'ha mostrat des del principi contrari a la desconnexió de Regne Unit de la Unió Europea i ha demanat un tracte particular per a Londres, la ciutat on es troba la City, un dels pulmons financers més importants del món.

contador