• Després d'una jornada de volatilitat, la tèxtil ha pujat un 3,5% després de presentar resultats
jerome powell 2 portada
BOLSAMANIA
11.027,80
  • -47,60
  • -0,43%

L'IBEX 35 acaba la sessió amb una caiguda del 0,15% (9.899 punts), tot i els forts guanys amb què ha tancat Inditex. La tèxtil, que ha presentat resultats i havia arribat a caure un 4,5%, finalment ha pujat un 3,53%.

Inditex ha anunciat una millora del benefici del 2%, mentre que la pujada de les vendes també ha estat del 2%, fins als 5.654 milions d'euros. La companyia ha precisat que aquestes xifres s'han caracteritzat "pel fort impacte de les divises".

"(Inditex) ha publicat uns resultats del primer trimestre fiscal per sota del que es preveia en vendes, però millors en marge brut i costos operatius, de manera que la xifra de benefici després d'impostos és superior al que esperàvem", assenyalen els experts de Banc Sabadell.

No obstant això, les pujades de la tèxtil, juntament amb les d'altres valors com IAG (+2,04%) i Amadeus (+1,9%), no han aconseguit compensar les pèrdues de la resta de valors. En vermell, han destacat Ferrovial (-1,94%), ACS (-1,6%) i BBVA (-1,45%). A més, també la banca ha frenat l'avanç del selectiu, amb tots els bancs en vermell (Sabadell: -0,99%; Santander: -0,97%; CaixaBank: -0,88%, Bankia: -0,14% , Bankinter: -0,23%).

Al Mercat Continu ha estat notícia Duro Felguera (+11,26%) després d'anticipar un benefici de 170 milions d'euros per a 2018, en contrast amb les pèrdues de 254.500.000 que va registrar el passat exercici.

També MásMóvil (-4,75%) és notícia aquest dimecres després que durant la passada sessió tot just reaccionés al llançament de la marca O2 a Espanya. Ara, l'operadora comença a notar-ho en borsa, i ja es prepara per intentar retenir els seus clients davant el "premium senzill" de Telefónica.

EL MERCAT ESPERA A LA FED

Mentrestant, la cautela és la nota dominant a l'espera que la Fed confirmi una àmpliament esperada pujada de tipus de 25 punts bàsics, fins a l’1,75% -2%. Ara, diuen els experts, comença la tasca més complicada per al seu president, Jerome Powell, que serà determinar, tenint en compte el ritme de creixement de l'economia nord-americana, si eleva els tipus tres vegades aquest any (en faltaria una després d'avui) o si, per contra, opta per quatre pujades de tipus, com ja anticipen molts experts (una altra al setembre i una altra més al desembre).

"Avui tota l'atenció dels mercats financers estarà posada en la reunió de la Fed nord-americana, durant la qual es dona per descomptat que pujarà els tipus d'interès de referència en un quart de punt percentual. A més, els inversors analitzaran els possibles canvis en el llenguatge del comunicat de la Fed, en l'actualització de les perspectives dels membres de la Fed pel que fa a l'economia i, especialment, pel que fa a la futura via de tipus d'interès i posteriorment en les declaracions que faci el seu president, Jerome Powell, a la roda de premsa", assenyalen els experts de Link Securities al seu informe diari.

"Cal assenyalar que durant les últimes setmanes han augmentat les expectatives dels mercats financers que la Fed acabi pujant els tipus d'interès de referència quatre vegades, en lloc de les tres vegades que s'anticipaven a principis d'any", afegeixen aquests analistes.

"Esperem que la Fed apugi els tipus fins al rang de l'1,75% -2,00% sense grans canvis en el diagrama de punts. La declaració de la Fed pot passar a 'la política monetària és modestament acomodatícia' (modestament és la nova paraula), que no suposa un canvi d'estratègia", assenyalen els analistes de Danske Bank.

Pel que fa a altres cites de l'agenda del dia, a Espanya l'IPC es dispara un 2,1% al maig, una dècima més del que s'esperava. Al Regne Unit, l'IPC es va mantenir al 2,4% al maig. A la Zona Euro, la producció industrial va baixar un 0,9% a l'abril.

ANÀLISI TÈCNICA

José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, defineix aquesta jornada com una "sessió enganyosa" per la forta volatilitat d'Inditex, tot i que assenyala que "les implicacions tècniques de la sessió d'avui són nul·les". "No ens atrevim amb la resistència dels 9.950-9.960 punts (61,8% de retrocés de la caiguda prèvia), però tampoc hi ha ganes de posar rumb al suport dels 9.760 punts", explica.

Sobre els 'blue chips', l'analista destaca la debilitat en els bancs, sobretot BBVA i Santander. I sobre Telefónica assegura que "millor no parlar, ja que cotitza molt a prop ja dels mínims anuals". "Si no fos per com de bé està fent Inditex durant les últimes setmanes, estaríem bastant més baix (des de finals de maig es revalora un 10%)", afegeix l'expert. "En qualsevol cas, les zones de control a mitjà termini en el selectiu es troben als 9.330 punts (mínims anuals), per baix, i els 10.290-10.300 punts com a resistència", i afegeix que "fins que no sortim de aquí no tindrem cap senyal a mitjà termini".

Pel que fa a les borses europees, assegura que "romanen tranquil·les" i lluny dels primers suports importants, els mínims de finals de maig.

Noticias relacionadas

contador