• Almirall es desploma a prop d'un 25% després de retallar les seves estimacions pel 2017 pels problemes en el seu negoci dels EUA
broker632

Tranquil·litat absoluta als mercats aquest dilluns. L'IBEX ha reconquistat els 10.500 punts a última hora de la sessió, després de comportar-se de forma oposada a la resta de grans borses europees durant bona part de la sessió. El selectiu espanyol ha tancat amb una pujada del 0,20% fins als 10.509,5 punts, retrobant-se amb les pujades dels parquets europeus, que han marcat pujades superiors (DAX 30: +0,44%, CAC 40: +0,45% i FTSE 100: +0,29%).

  • 10.765,00
  • 1,23%

ArcelorMittal ha liderat els guanys a l'IBEX 35 amb una alça del 2,62%, seguit de DIA a l’1,72% i Enagás al 0,92%, mentre que Ferrovial ha estat el 'fanalet vermell' de la sessió amb un descens del 0,93%, acompanyat de Técnicas Reunidas (-0,56%) i Meliá Hotels (-0,54%).

Els títols de Telefónica han tancat amb una caiguda del 0,41% fins als 9,014 euros, tot i que es deixen 15% des del març. Fora de l'IBEX 35, aquest dilluns han estat protagonistes Almirall i Pescanova al Continu. La primera s'ha desplomat (-24,7%) després de retallar estimacions per 2017 pels problemes en el seu negoci dels Estats Units i la segona ha rebotat (+19,3%).

D'entre els pesos pesats de l'IBEX 35, a més de la companyia que presideix José María Álvarez-Pallete, BBVA s'ha deixat un 0,12%, mentre que Santander ha tancat pla. Iberdrola ha escalat un 0,73% i Inditex, un 0,33%.

JP Morgan atorga un potencial alcista del 19% a Gamesa. Aquests analistes donen un preu objectiu a la companyia de 21,40 euros per acció. El valor se situa als 17,9 euros per acció després de patir caigudes del 0,2% durant la jornada d'aquest dilluns. Aquests experts reiteren el consell de 'neutral' sobre el fabricant d'aerogeneradors. Per la seva banda, els analistes de Jefferies li atorguen un potencial baixista del 20%.

La setmana ha començat amb les dades de balança comercial del Japó, les comandes de maquinària i l'enquesta dels observadors econòmics sobre la situació actual i la seva previsió. Les dues enquestes (situació actual i previsió) han sortit una mica millor. A la Xina, l'IPC ha quedat en -0,2% al juny davant d’una previsió de -0,1%, portant la dada anual a l’1,5%. Els preus de producció han quedat en 5,5%. Les borses orientals registren pujades generalitzades.

Pel que fa a la resta, aquest dilluns els mercats també s'analitzaran les conclusions de la reunió del G-20 d'aquest cap de setmana a Hamburg. Durant la trobada es van discutir temes globals, com el comerç, el canvi climàtic i la defensa. El president dels Estats Units, Donald Trump, es va reunir amb el president rus, Vladímir Putin, per primera vegada i va discutir la possibilitat de formar una "unitat impenetrable de seguretat digital". Enmig de tot això, han sorgit informes que suggereixen que el fill de Donald Trump va estar involucrat en una reunió amb un advocat vinculat al Kremlin per discutir sobre informació perjudicial relacionada amb Hillary Clinton durant les eleccions presidencials de l'any passat.

El ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, ha defensat aquest dilluns que la rebaixa fiscal acordada entre el Govern i Ciutadans no alterarà l'objectiu de dèficit del 2,2% i per tant és "compatible" amb els objectius pactats amb Brussel·les i l'Eurogrup.

Quant a l'anàlisi tècnica de la jornada, José María Rodríguez, analista de Bolsamanía apunta que aquesta sessió de transició a l'IBEX 35 "tanca en zona de ningú, a mig camí entre el suport més important (el buit alcista dels 10.377 punts) i la resistència dels 10.600 punts. És cert que si mirem els nostres veïns europeus aquests s'estan allunyant de la zona de perill, de l'inici del buit alcista de finals d'abril. Però amb tot, encara és aviat per llançar les campanes al vol. Si mirem el nostre IBEX 35 i a la vista de la important 'sobrevenda' diària, es podria apostar per un imminent rebot des de fa unes sessions. Rebot que no acaba d'arribar".

"Si mirem els futurs del DAX i l'EuroStoxx 50 hi ha la possibilitat que el rebot es prolongui una mica més, però no per això podrem dir que la fase correctiva, el lent degoteig baixista dels últims dos mesos i mig, hagi tocat fons. Mentre els buits alcistes dels grans futurs segueixin aquí l'espasa de Dàmocles d'anar a per ells seguirà intacta", comenta Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador