• El PIB d'Espanya va pujar un 0,8% en el segon trimestre de l'any
  • Els preus industrials no van experimentar cap variació el passat mes de juliol amb respecte al mes anterior
  • Banco Popular ha liderat les caigudes després d'una rebaixa de la valoració de Berenberg
inversiones-640

Pèrdues del 0,65% per a l'IBEX-35, que cau fins a la zona de 8.600 punts (8.559,50 punts). El selectiu espanyol segueix cotitzant en el mateix interval lateral al qual s'ha estat movent durant tot el mes d'agost, entre els 8.200 i els 8.700 punts, aproximadament.

  • 8.119,20
  • 0,17%

DAX

  • 18.193,24
  • 0,31%
  • 11.073,60
  • -0,02%
  • 6.563,76
  • -0,44%

Banco Popular ha liderat les pèrdues a l'IBEX, en caure més del 4%, seguit d'IAG, que ha baixat més del 2%. A més, Grifols i Técnicas Reunidas han perdut un 1,5%. Al contrari, Gamesa, Merlin Properties i Enagás han estat els únics valors que han acabat en positiu, amb pujades molt moderades.

Les accions de Popular s'han vist afectades per un informe del banc d'inversió alemany Berenberg, que continua la seva repassada al sector bancari espanyol. Aquesta vegada ha estat el torn de l'entitat presidida per Àngel Ron, a la qual ha rebaixat el seu preu objectiu des dels 1,15 euros per títol fins a l'1 euro per acció, amb un consell de venda.

L'ECONOMÍA ESPANYOLA CREIX PER QUART MES CONSECUTIU

Al plànol macroeconòmic, s'ha publicat l'estimació final del Producte Interior Brut (PIB) d'Espanya corresponent al segon trimestre, així com l'índex de preus de producció de juliol.

En aquest sentit, l'economia espanyola va augmentar un 0,8% en el segon trimestre, per la qual cosa acumula quatre trimestres seguits pujant a un ritme similar, gràcies principalment al consum de les llars i a la pujada de la inversió, que van suposar augments del 0,7% i de l'1,3% respectivament, tal com es reflecteix en la Comptabilitat Nacional Trimestral publicada aquest dijous per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

El creixement d'Espanya puja un 0,8%, mentre que els preus industrials es mantenen constants

Els preus industrials no van experimentar cap variació el passat mes de juliol respecte al mes anterior, i van retrocedir un 4,6% en taxa interanual, segons ha informat aquest dijous l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

ÍNDEXS EUROPEUS

Les principals borses europees han enregistrat pèrdues similars a les de l'IBEX-35. En concret, l'índex Dax de Frankfurt ha baixat un 0,8% i el CAC parisenc ha perdut un 0,6%, mentre que les borses de Londres i Lisboa han baixat de forma més moderada.

Al seu torn, s'han conegut les dades de confiança empresarial d'agost de França i l'enquesta IFO d'expectatives i situació empresarial d'agost d'Alemanya. Així, la xifra de confiança ha estat de 101, davant de l'estimada i a la dada anterior de 103.

En el cas d'Alemanya, la dada d'expectatives anterior va ser de 102,1, mentre que l'esperat era de 102,5. Finalment, ha estat inferior a ambdues xifres i se situa a 100,1. A més, la dada de la situació empresarial ha estat de 106,2, davant d'una xifra esperada de 108,5 i una xifra anterior de 108,3.

SIMPOSI DE JACKSON HOLE

Aquest dijous comença el simposi de Jackson Hole que reuneix als banquers centrals de tot el món

Els inversors centren la seva atenció als Estats Units (EUA), on comença el simposi de Jackson Hole que reuneix als banquers centrals de tot el món. No obstant això, el plat fort d'aquesta cita no serà fins al divendres, quan està prevista la intervenció de la presidenta de la Reserva Federal (Fed), Janet Yellen, qui podria donar noves pistes sobre una possible pujada dels tipus d'interès.

En concret, a les 16:00 hores del divendres, s'espera la intervenció principal de Yellen, mentre que el dissabte a les 18:25h compareixerà el representant del BCE, Benoît Coeuré (Comitè Executiu), que podria aportar informació sobre les intencions de Draghi en política monetària.

De moment, Esther George, presidenta de la Fed de Kansas City que va votar a l'última reunió de la Fed a favor d'apujar els tipus d'interès, ha tornat a manifestar a Jackson Hole la seva aposta per una pujada del preu del diner als Estats Units. "Quan veig on estem anant al mercat laboral, quan veig la inflació i la nostra previsió, crec que és el moment de moure's (apujar tipus)" ha assenyalat George en una entrevista amb Bloomberg. Les seves declaracions són importants perquè és un membre amb dret a vot al Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC, per les seves sigles en anglès), l'òrgan de la Fed que decideix sobre política monetària.

ANÀLISI TÈCNICA: A L'ESPERA DE MOVIMENTS

Seguim a l'espera de veure si l'IBEX s'atreveix a superar amb la zona de resistència de 8.753 punts i de 8.912 punts

"Tot i tancar en números vermells aquest dijous el que és cert és que no tenim un major deteriorament tècnic dins del moviment de recuperació dels preus dels últims dies. D'alguna manera es podria dir que com més a prop cotitzem de resistències, més probabilitat hi haurà de que en algun moment el mercat acompanyi i ens atrevim amb les mateixes.

Així doncs, seguim a l'espera de veure si finalment el nostre selectiu s'atreveix a superar la zona de resistència que presenta als 8.753 punts i per sobre i més important encara els 8.912 punts, els màxims de la sessió prebrexit. Pel costat dels suports en aquest moment tenim els 8.400 punts com el més immediat i per sota dels 8.230 punts", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

contador