• La resta inclou els efectes de la implementació de la reforma fiscal a nivell domèstic
  • El banc adverteix que l'impacte final de la legislació fiscal pot diferir respecte a les estimacions publicades
goldman-sachs-lloyd-blankfein

La implementació de la reforma fiscal impulsada per Donald Trump, que rebaixa significativament l'impost de societats i imposa una taxa als diners repatriat per les multinacionals, resultarà en un impacte negatiu d'uns 5.000 milions de dòlars (4.172.000 d'euros) en el resultat de Goldman Sachs corresponent al quart trimestre de 2017, segons ha informat l'entitat.

"Goldman Sachs Group estima, en funció de la informació disponible, que la promulgació de la legislació tributària resultarà en una reducció d'aproximadament 5.000 milions de dòlars dels guanys de l'entitat durant el quart trimestre de l'any", va indicar l'influent banc de Wall Street a la Comissió del Mercat de Valors dels EUA (SEC per la seva sigla en anglès).

D'aquesta xifra, Goldman Sachs calcula que dues terceres parts en corresponen a l'impacte de l'impost sobre la repatriació de capital, mentre que la resta inclou els efectes de la implementació de la reforma fiscal a nivell domèstic, incloent-hi el nou càlcul dels crèdits fiscals a tipus més baixos de l'impost de societats, que passa al 21% des del 35%.

No obstant això, el banc adverteix que l'impacte final de la legislació fiscal pot diferir respecte a les estimacions publicades, fins i tot de forma material, a causa, entre altres factors, de les diferents interpretacions i assumpcions que la companyia hagi realitzat, així com per les mesures que l'entitat pugui adoptar. Goldman Sachs té previst anunciar els seus comptes del quart trimestre de 2017 i de l'exercici complet el 17 de gener de 2018.

Noticias relacionadas

contador