• Seguit de prop per la baixa inflació i l'arribada a la Casa Blanca de Donald Trump
  • Un altre risc és la potencial desacceleració d'Europa davant del 'Brexit'
apocalipsis draghi yellen
Irakli Tavberidze

La divergència entre les decisions dels bancs centrals és, en línies generals, el principal risc per als mercats financers en 2017, seguit de prop per la baixa inflació, l'arribada a la Casa Blanca de Donald Trump i la potencial desacceleració d'Europa davant el Brexit.

Així consta en l'última 'Enquesta de clients de Banca Privada' elaborada per JP Morgan Banca Privada, en la qual es posa de manifest que els inversors europeus es mostren "cada vegada més optimistes" sobre les rendibilitats del mercat borsari aquest exercici, segons recull Europa Press.

L'enquesta mostra que el 39% dels inversors considera que la renda variable serà l'actiu més rendible en els propers 12 mesos. "Les estratègies alternatives atreuen l'atenció dels inversors i una quarta part (28%) preveu que proporcioni bons resultats", assenyala.

El 50% dels inversors també considera que el dòlar serà la moneda més robusta en els propers 12 mesos, amb els inversors francesos i els espanyols més confiats sobre aquest tema

L'aposta per la renda variable també ve recolzada per l'entorn actual, en el qual les baixes o negatives rendibilitats en bons i tipus d'interès fan que la liquiditat i la renda fixa atreguin solament al 9% i al 7% dels inversors, respectivament.

Aquest context també porta al fet que els inversors es fixin als mercats emergents. De fet, més d'una cambra dels inversors (30%) considera que el rebot que experimentaran els mercats emergents serà "la major sorpresa" en els propers 12 mesos.

L'enquesta exposa que els inversors britànics segueixen sent els més optimistes pel que fa als mercats emergents, fins al punt que el 42% afirma que aquests seran els més rendibles, seguits pel 34% dels inversors a Alemanya.

El 50% dels inversors també considera que el dòlar serà la moneda més robusta en els propers 12 mesos, amb els inversors francesos i els espanyols més confiats sobre aquest tema. Una cambra dels inversors pensa que l'actiu més desitjat aquest exercici serà l'or.

La confiança en la lliura esterlina segueix sent baixa i solament el 12% dels inversors creu que serà la moneda més rendible d'aquest any, una dada que se situa lleugerament per davant de l'euro (8%) i del ien japonès (6%).

Noticias relacionadas

contador