• De Guindos ha valorat que el sistema financer espanyol està en l'actualitat "sanejat"
ep de guindos
EUROPA PRESS

El ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, ha sostingut que el rescat dels bancs italians Popolare di Vicenza i Veneto Banca és un cas "absolutament diferent" al viscut pel Banc Popular i ha valorat que el sistema financer espanyol està en l'actualitat "sanejat".

De Guindos ha assistit aquest dilluns a Getxo (Biscaia), on ha mantingut una reunió amb representants del Cercle d'Empresaris Bascos. Durant la cita ha estat acompanyat del delegat del Govern al País Basc, Javier de Andrés, i del president del PP d'Euskadi, Alfonso Alonso.

Ha valorat que la mesura aplicada per l'Estat italià és "positiva", ja que, si no fer-ho, el creixement econòmic del país transalpí "no es produiria"

En declaracions als mitjans de comunicació, el ministre ha estat qüestionat per les mesures adoptades pel Govern italià per liquidar els bancs Popolare di Vicenza i Veneto Banca, en virtut de la llei nacional d'insolvència del país transalpí.

Després d'advertir que la mida de les dues entitats era aproximadament "la meitat del Banc Popular", el ministre ha defensat que el que fa Itàlia és "el que va fer Espanya el 2012: injectar diners públics, reestructurar-se i, d'alguna manera, sanejar el sistema financer".

"Itàlia ho està fent ara i la reestructuració és impossible sense ajudes públiques", ha afirmat, per afegir que es tracta d'un cas "absolutament diferent" al viscut pel Banc Popular on "no hi ha hagut cap tipus d'ajuda pública".

"Això passa ja que la resta del sistema financer espanyol està sanejat i les perspectives de creixement a Espanya són bones. En el cas d'Itàlia no hi ha creixement econòmic i en això ha tingut a veure el retard pel que fa a la reestructuració i sanejament del seu sistema bancari", ha valorat.

Per tot això, ha manifestat que la mesura aplicada per l'Estat italià és "positiva", ja que, si no fer-ho, el creixement econòmic del país transalpí "no es produiria".

Noticias relacionadas

contador