• El Dow Jones va encadenar aquest dijous 8 tancaments consecutius en negatiu
  • El Nasdaq perd els màxims de les últimes sessions
Wall Street

Signe mixt a Wall Street mentre el mercat i els inversors segueixen amb especial atenció el desenllaç de la reunió de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli), que marcarà el full de ruta de l''or negre' a partir d'ara. El Dow Jones trenca així la seva ratxa de vuit sessions consecutives en negatiu, mentre l'índex tecnològic Nasdaq perd els màxims aconseguits durant les últimes sessions.

  • 38.239,98
  • -

L'OPEP s'ha reunit aquest divendres per debatre sobre el futur del petroli i ha arribat a un acord per incrementar la producció de cru en fins a 1 milió de barrils diaris, segons informa Reuters. En aquests moments, el barril de West Texas puja un 2,4% fins als 67,13 dòlars.

En termes reals, l'increment serà inferior a aquesta xifra, d'entre 600.000 i 800.000 barrils, ja que no tots els països del cartell estan en condicions d'augmentar el seu bombament durant els propers mesos. El cru Brent, referència a Europa, avança un 2,5%, fins als 74,90 dòlars.

L'OPINIÓ DE PAUL TUDOR JONES

Paul Tudor Jones, el llegendari inversor i guru dels mercats que va predir el crac del 87, té clar que la propera recessió serà "aterridora".

"La propera recessió serà realment aterridora, perquè no tenim cap estabilitzador", va afirmar durant un esdeveniment de Goldman Sachs el popular gestor de fons d'inversió. Tudor Jones va assenyalar que "tindrem una política monetària que s'esgotarà molt ràpidament, però no tenim estabilitzadors fiscals".

El multimilionari inversor ha afirmat, a més, que la dinàmica creada per la Reserva Federal (Fed), per normalitzar la política de tipus és insostenible.

Noticias relacionadas

contador