• En Saxo Bank situen les probabilitats d'una recessió econòmica mundial al 60%
  • La manca d'impuls a la Xina és una de les principals preocupacions d'aquests analistes
cbrecesion1

La situació comença a complicar-se per la renda variable i això és així perquè els bancs centrals, des del Japó fins a Europa, estan frenant-los. Segons Steen Jakobsen, el conegut economista en cap de Saxo Bank, la combinació de l'enduriment de la política monetària, juntament amb la disminució de l'impuls creditici als Estats Units i la Xina, a més de l'absència de noves reformes o estímuls fiscals, porten a pensar en la possibilitat real d'una desacceleració a finals d'aquest any.

En Saxo Bank situen les probabilitats d'una recessió econòmica mundial al 60% i adverteixen que, "amb un augment del risc de recessió, esperen que el cicle d'alça de tipus acabi i que la inflació sigui més baixa, donant lloc a un excés de rendibilitat per a la renda fixa i l'or, amb algun risc per a les accions".

COM FER FRONT A AQUEST ESCENARI?

"Ens preocupa el fet que els mercats semblen ignorar que el 35% del creixement mundial es deriva de la Xina", adverteix Steen Jakobsen

Un escenari d'aquestes característiques requereix ser afrontat invertint en sectors que garanteixin un bon rendiment, i aquests són el de salut, béns de consum i serveis públics. "Probablement seran els sectors amb millors rendiments durant el tercer trimestre", augura Jakobsen. Des de Saxo Bank afegeixen, a més, que, a causa de la desacceleració de la Xina, esperen que les accions dels mercats emergents finalment tinguin un rendiment inferior i que el sector de matèries primeres estigui sota pressió.

"Esperem una desacceleració als Estats Units i l'Índia, on l'impuls del crèdit és negatiu, mentre que a Europa, on l'impuls del crèdit segueix sent positiu, esperem que les accions continuïn mantenint la tendència amb noves entrades", assenyala l'economista en cap de Saxo Bank. Jakobsen afegeix que estan sobreponderant les accions japoneses recolzades en la millora de les dades macroeconòmiques i les seves atractives valoracions.

Amb tot, aquesta falta d'impuls a la Xina és una de les principals preocupacions de Saxo Bank. "Ens preocupa la manca d'impuls creditici a la Xina i el fet que els mercats semblen ignorar que el 35% del creixement mundial es deriva de la regió", adverteix Steen Jakobsen. Segons aquest expert, una potencial manca de creixement a la Xina seria "dolorosa". A més, en termes de renda fixa, la major preocupació està relacionada amb la caiguda dels preus de les matèries primeres, potencialment causada per aquesta desacceleració.

"Cal ser cauts, especialment pel que fa a l'exposició als bons de mercats emergents", adverteix Jakobsen, i afegeix: "Els desafiaments relacionats amb la qualitat del crèdit, la manca d'impuls creditici i la capacitat dels països emergents de fer front als xocs externs podrien conduir a una crisi creditícia sobtada, alimentant les vendes davant els temors de falta de liquiditat".

Noticias relacionadas

contador