• Hong Kong per la seva banda ha tancat la jornada amb pèrdues
  • Seül i Tòquio han estat tancats aquesta jornada per dia festiu
cbasia short324

Amb el festiu de Seül i Tòquio, els mercats xinesos assumien el protagonisme de la jornada. I aquests han respost en verd, excepte Hong Kong. Un fet que s'ha produït malgrat que l'activitat al sector de serveis de la Xina va créixer al setembre al seu ritme més lent en 21 mesos en refredar el ritme dels nous negocis, va mostrar una enquesta privada.

Com informa Reuters, el sondeig contrasta amb un indicador oficial del sector no manufacturer, que va mostrar que el sector es va expandir al setembre al seu ritme més accelerat des 2014. L'índex de gestors de compres (PMI, per les sigles en anglès) del sector de serveis elaborat per Caixin/Markit va caure a 50,6 al setembre, la seva menor lectura des de desembre de 2015 i una de les més febles des que va començar a elaborar-se l'enquesta el 2005.

Un nivell per sobre de 50 indica creixement, i qualsevol per sota d'això assenyala contracció. L'índex va aconseguir a l'agost un màxim de 52,7en tres mesos. Malgrat aquesta dada, Xangai va pujar un 0,77% i Shenzhen va guanyar aquest dilluns un 1,30%. D'altra banda, el Hang Seng de Hong Kong sí que va patir una caiguda del 0,3%. A Austràlia, l’ASX 200 es va revalorar un 0,50% impulsat pel sector miner amb Alacer Gold (+3,14%) i Kingsgate (+3,7) al capdavant.

Mentre a la península de Corea, les forces de Corea del Sud i dels Estats Units han intensificat les seves operacions de reconeixement sobre Corea del Nord davant la possibilitat d'un nou assaig nord-coreà amb un míssil de llarg abast. Si bé, l'Exèrcit sud-coreà creu que encara no hi ha indicis que recolzin la possibilitat que la prova sigui imminent "s'han detectat constants moviments entre les bases militars nord-coreanes i les seves instal·lacions de míssils", segons fonts militars a l'agència oficial de notícies sud-coreana, Yonhap.

Noticias relacionadas

contador