• Per la seva banda, el Kospi va rebotar un 1,26%
cbasia

Els mercats asiàtics van tancar majoritàriament en verd durant la jornada de dijous. Els índexs van aprofitar la pujada dels preus del petroli i el coure aquesta setmana, tot i que el volum ha estat escàs durant aquesta penúltima sessió de l'any.

Encara que el Nikkei hagi aportat la nota discordant. L'índex de referència del Japó ha tancat amb una caiguda del 0,56% i se situa als 22.783 punts. El millor valor de la sessió al Nikkei 225 va ser Sumitomo Metal Mining amb una alça del 2,66%. Al país ha destacat la producció indústria japonesa que va créixer més que l'esperat al novembre i les companyies van pronosticar un nou augment al desembre, en moments en què una sòlida demanda a l'estranger segueix donant suport l'activitat de les fàbriques i un creixement econòmic més ampli.

Per la seva banda, la borsa de Hong Kong ha tancat avui amb clares pujades del 0,90%. El compost de Xangai va pujar un 0,65% per tancar als 3.297 punts i el Shenzhen va avançar un 0,45% per acabar als 1.887 punts. Aquest impuls va ser liderat pels sectors del consum, materials i energia.

A Corea del Sud, el Kospi va rebotar un 1,26%, en aquest índex destaca la revaloració de Samsung Electronics que va repuntar un 3,24%. També, el fabricant de xips SK Hynix ha repuntat un 1,86%. Per la seva banda, Hyundai Heavy Industries va sumar un 3,72% després de desplomar-se dimecres un 28,75% després d'anunciar que pretén emetre noves accions. A Austràlia, l’ASX 200 va avançar un 0,3% per tancar als 6.088 punts gràcies als guanys del sector espacial i al de telecomunicacions.

Noticias relacionadas

contador