• A Corea del Sud, el gegant Samsung Electronics ha pujat un 2,41% aquest dimecres

Els mercats asiàtics han tancat mixtes durant la sessió d'aquest dimecres. Els protagonistes de la jornada han estat el valors energètics d'Austràlia i Japó. El preu del petroli va assolir aquest dimarts la seva cotització més alta des de desembre de 2014, un fet que ha impulsat a aquest tipus de companyies.

L'índex de referència Nikkei 225 del Japó s'ha mantingut pràcticament pla aquesta jornada després de retrocedir durant la passada sessió. L'índex va pujar un 0,08% per tancar als 22.911 punts. Els valors relacionats amb l'energia han viscut una jornada de pujades. La petroliera Inpex va pujar un 2,31% i Japan Petroleum Exploration es va disparar un 3,31%.

A Corea del Sud, el Kospi es recupera també de les pèrdues de la passada jornada amb un repunt del 0,38% i arriba als 2.436 punts. En aquest cas, el selectiu sud-coreà ha aprofitat l'impuls de les accions tecnològiques. El gegant Samsung Electronics ha pujat un 2,41% aquest dimecres.

A Austràlia, l’ASX 200 ha tornat a cotitzar després de l'aturada de dimarts passat. El selectiu australià ha tancat la jornada pla, després que el gran repunt del subíndex de l'or es compensés amb les caigudes de la resta de subíndexs. Per la seva banda, l'índex Hang Seng ha pujat un 0,08% i es manté als 29.600 punts. Per la seva banda, el compost de Xangai ha retrocedit un 0,93%, afectat per les pèrdues dels valors tecnològics. El Shenzhen Composite va cedir un 0,7% aquest dimecres.

Noticias relacionadas

contador