• A Corea del Sud destaca la investigació policial sobre el president de Samsung per possible evasió fiscal
cbasia short324

Els mercats asiàtics tornen a registrar pèrdues després de diverses sessions amb dubtes. I això que ahir Wall Street va mantenir les seves caigudes. El Dow es va desinflar al llarg de la sessió fins a caure un 0,08%, mentre l'S&P 500 ha caigut un 0,5%, i el Nasdaq, un 0,9%. Unes caigudes que no han impedit el repunt de les principals borses a Àsia.

A Tòquio, el Nikkei 225 ha repuntat un 1,13% per tancar als 21.890 punts. Les entitats financeres i els fabricants d'automòbils van cotitzar a l'alça: Toyota va pujar un 2,43%, Fanuc Manufacturing va guanyar un 3,57% i Mitsubishi UFJ Financial Group va pujar un 1,09%.

A Seül, el Kospi va tancar amb una alça del 0,46% als 2.407 punts després d'acabar en el terreny negatiu aquest dimecres. Les companyies tecnològiques han tornat a estirar el selectiu sud-coreà: el fabricant de xips SK Hynix va pujar un 3,94% per estendre els guanys de l'última sessió.

Per la seva banda, Samsung Electronics va repuntar un 0,44%. La jornada ha estat marcada per la companyia perquè la Policia de Corea del Sud ha acusat d'evasió fiscal el president de Samsung, Lee Kun-hee, en descobrir que va utilitzar comptes bancaris a noms d'empleats de l'empresa per deixar de pagar al fisc 8.200 milions de won (una mica més de 6 milions d'euros), segons ha informat aquest dijous l'agència de notícies Yonhap.

A la Xina, l'índex Hang Seng de Hong Kong va repuntar un 0,35%. Entre els blue xips, HSBC va cotitzar a l'alça en un 0,56% i el gegant tecnològic Tencent va avançar un 1,49%. Els índexs al continent van tancar mixtes després d'altres índexs regionals durant l'última sessió. El compost de Xangai va caure un 1,42%, mentre que el compost de Shenzhen va pujar un 1,18%. A Austràlia, l’ASX 200 va pujar un 0,24%. Durant la sessió, les pèrdues que han patit els sectors d'energia i materials s'han compensat pels guanys en el subíndex financer pesadament ponderat, que va pujar un 0,75% aquest dijous.

Noticias relacionadas

contador