• Samsung acumula dues jornades amb importants caigudes
0cbasia921j2

El ral·li de 2018 als mercats asiàtics s'ha frenat. Les principals índexs han caigut durant aquesta jornada de dijous colpejats per les preocupacions sobre la possible suspensió de la Xina de les seves compres de bons nord-americans. Un notícia publicada per mitjans nord-americans que l'Administració Estatal de Divises Estrangeres xinesa ha comunicat que és un cas de "fake news".

L'organisme han negat la veracitat dels articles publicats per 'Bloomberg' i altres mitjans que apuntaven que l'agència encarregada de decidir les inversions de la voluminosa rebost de divisa estrangera del país asiàtic es plantejava "reduir o abandonar les seves compres de deute nord-americà".

Aquestes fonts citades, entre d’altres per 'Bloomberg', asseguraven que el personal a càrrec de decidir l'estratègia del gegant asiàtic per col·locar els 3,1 bilions de dòlars en reserves de divises que custodia la segona potència mundial considerava que els bons nord-americans ja no eren atractius. Les informacions publicades en aquest sentit "han citat la font errònia o són falses", s'han defensat.

Al Japó, el Nikkei ha retrocedit un 0,33% i va tancar als 23.710 punts. Els principals exportadors, incloent-hi fabricants d'automòbils i noms tecnològics, han retrocedit durant aquesta jornada: Toyota va caure un 1%, Honda va perdre un 1,85% i Sony va perdre un 0,13% al final del dia. A Seül, el Kospi ha caigut un 0,47% i va retrocedir fins als 2.487 punts. Samsung Electronics ha continuat amb el seu retrocés un 1,23%, mentre que SK Hynix va perdre un 0,41%.

A Sidney, l'índex de referència ASX 200 va perdre un 0,48% per tancar en 6.067 punts, amb la majoria dels sectors, excepte els productors d'or, en vermell. D'altra banda, el Hang Seng de Hong Kong ha registrat lleugeres pujades durant aquesta jornada. L'índex, que va tancar en verd per dotzè dia consecutiu, va continuar mantenint-se per sobre del nivell de 31.000 punts. Xangai va repuntar un 0,11% per acabar en 3.425 punts i el compost de Shenzhen va avançar un 0,38% i va arriba als 1.953 punts.

Noticias relacionadas

contador