• HSBC ha comunicat el nomenament de John Flint com a conseller delegat
  • En les borses europees també predominen els nombres vermells
cbwall street1

Els futurs americans cotitzen amb caigudes (-0,2% de mitjana) mentre que, a aquestes hores, hi ha tres notícies especialment rellevants. En primer lloc, els resultats de JP Morgan, que han superat les expectatives tant en benefici com en ingressos malgrat la feblesa del negoci de trading. Les accions de l'entitat cauen un 0,9% en la preapertura. En segon lloc, els resultats de Citi, també per sobre del previst. I en tercer lloc, el nomenament de John Flint com a conseller delegat d'HSBC a partir de febrer de 2018.

  • 37.986,40
  • -

Pel que fa al nomenament de Flint, aquest substituirà a Stuart Gulliver com a conseller delegat del grup financer, amb efecte des del pròxim 21 de febrer. Respecte a les xifres dels bancs nord-americans, JP Morgan, dirigit per James Dimon, és un dels bancs, juntament amb Citigroup, que donen el tret de sortida a la temporada de resultats del tercer trimestre de les institucions financeres nord-americanes. Els analistes esperen que aquest trimestre es caracteritzi per un creixement més suau dels préstecs i per 'vents en contra' per al negoci de trading. Mentre s'engega el pla de Donald Trump per relaxar la regulació bancària, la pujada dels tipus als Estats Units continua sent un dels principals impulsors d'aquestes xifres en el tancament de 2017.

Fora de l'àmbit micro, aquest dijous es publiquen les peticions setmanals de desocupació a l'altre costat de l'Atlántico. A més, parlaran diversos membres de la Reserva Federal (Fed). Ja amb Wall Street obert, també parlarà el president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi. D'altra banda, aquest dijous els inversors seguiran digerint el contingut de les últimes actes de la Fed. Aquestes van mostrar que, excepte un canvi significatiu en les perspectives econòmiques, es justificaria un altre augment de tipus a la fi d'any. "Les actes de setembre no van afegir gens nou al qual ja sabíem, i les dades recents certament no han fet gens per soscavar la premissa d'una altra pujada de tipus. Les dades de nòmines no agrícoles de la setmana passada van poder haver estat decebedores, però una altra disminució de la taxa de desocupació al 4,2%, així com un fort salt en la pressió dels salaris, van deixar la porta encara més oberta a aquesta pujada de tipus", assenyalen els experts de CMC Markets.

Els nombres vermells també dominen a aquestes hores en la majoria de borses europees, encara que segueixen cotitzant bastant planes. L'Ibex es deixa un 0,08% mentre que el Cac cedeix un 0,33% i el Dax es deixa un 0,12%. El Ftse es desmarca amb moderades pujades del 0,32%.

Noticias relacionadas

contador