• El cru continua imparable i el Brent continua per sobre dels 69 dòlars
cbpetroleo8163g

Els mercats petroliers encara no han equilibrat per complet l'oferta i la demanda, segons ha assenyalat aquest dijous el ministre d'Energia i Indústria dels Emirats Àrabs Units (EAU). En declaracions a la CNBC en el marc del 9è Fòrum d'Energia dels Emirats Àrabs Units a Abu Dhabi, Suhail al-Mazrouei va dir que s'estan aconseguint progressos, però que encara queda molt per fer.

"Els fonaments del mercat el 2017 han estat bons, però esperem veure un altre any saludable de producció el 2018", va dir. "La preocupació és aconseguir aquest equilibri entre l'oferta i la demanda, i encara no hi hem arribat", ha afegit.

El passat mes de novembre, l'OPEP i altres 10 grans productors no pertanyents a l'OPEP encapçalats per Rússia van acordar estendre les retallades de la seva producció de petroli en un intent per impulsar els preus a l'alça. A partir de mitjans de 2014, una caiguda de la demanda mundial, combinada amb un auge en la producció d'esquist dels Estats Units, va provocar un important període de declivi en el preu del cru.

Però, actualment, sembla que la situació és una altra. Almenys els preus del cru així ho demostren. El petroli ha arrencat 2018 imparable i, mentre el barril Brent cotitza actualment per sobre dels 69 dòlars, el West Texas ho fa per sobre dels 63 dòlars. Els esforços de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) estan donant fruits. Els grans productors han acordat mantenir les retallades fins al desembre d'aquest any però durant la pròxima reunió de juny avaluaran com estan impactant les seves mesures i fins i tot podrien decidir modificar-les.

No obstant això, Al-Mazrouei va declarar que als mercats els queda encara molt per recórrer. "No tinc dubtes que el mercat necessita una major correcció. Encara queden més de 100 milions de barrils sobre els quals cal prendre una decisió", ha assenyalat. Sobre aquest recent increment en el preu del cru, va dir que el sentiment del mercat és bo, però que calia seguir amb el treball de correcció del mercat.

"Per descomptat, hi ha un sentiment positiu del mercat que s'està veient ara... El mercat s'està equilibrant, el problema és el moment i el temps que necessitarà", va dir.

Noticias relacionadas

contador