• Gas Natural ha estat el 'fanalet vermell' de la sessió amb una caiguda del 3,15%, acompanyat de Siemens Gamesa i Red Eléctrica
  • El Banc d'Anglaterra manté sense canvis la seva política monetària
bolsa_de_madrid_ibex_35_parque

L'IBEX 35 tanca finalment la sessió amb caigudes moderades, als 10.361 punts, i es deixa només un 0,1% després d'una jornada en què el selectiu espanyol ha arribat a caure un 0,8% i ha perdut els 10.300 punts. Els valors que més han caigut han estat Gas Natural que s'ha deixat un 3,15%, seguit de Siemens Gamesa amb un retrocés del 3,02% i Red Eléctrica, un 2,46%.

  • 11.070,20
  • -0,05%

Ferrovial ha estat el valor més alcista de la sessió amb una pujada de l’1,37%, seguit de Banc Santander (+1,14%) i Repsol que ha pujat un 1,07%, de fet està en màxims anuals fins als 15,17 euros per acció. Colonial (+0,6%) i Inditex (+0,53%) són altres dels valors que han acabat amb majors alces a l'IBEX 35.

Goldman Sachs ha retallat la seva visió d'Indra. Els analistes han rebaixat de 'sobreponderar' a 'neutral' la recomanació de la tecnològica espanyola. El seu preu objectiu s'ha reduït de 15 a 14,5. Les accions de la companyia que presideix Fernando Abril-Martorell s'han deixat un 1,26%. També Acciona i Red Eléctrica han patit pèrdues superiors al 2% en borsa després d'una retallada de recomanació de Goldman Sachs, que no recomana comprar cap elèctrica espanyola al seu últim informe. Per la seva banda, els analistes de Barclays han tret la tisora ​​en Técnicas Reunidas, en retallar la seva valoració a 12 mesos un 17%, des de 47 euros per acció fins a 39 euros. El valor ha caigut un 2,04%, fins a 27,85 euros.

Una de les cites més importants d'aquesta setmana ha estat la reunió del Banc d'Anglaterra (BoE) d'aquest dijous. L'organisme ha mantingut sense canvis la seva política monetària però ha advertit que aquesta "podria necessitar ser més dura durant un llarg període de temps enfront del que el mercat espera". A part d'això, aquest dijous també s'ha conegut que l'IPC dels Estats Units es va incrementar un 0,4% a l'agost, a causa principalment dels preus més alts dels lloguers i la gasolina. Es tracta d'una dada superior a la que esperaven els analistes que situa la inflació anual a l’1,9% molt prop de l'objectiu del 2% marcat per la Reserva Federal.

La qüestió catalana segueix ocupant el centre de l'interès. L'IBEX continua 'ranquejant' mentre aquesta qüestió persisteix, tot i que comença a 'adaptar-se' a la inestabilitat creixent. De la mateixa manera, el conjunt de les borses internacionals sembla que s'ha 'acostumat' al que vingui des de Corea del Nord. L'últim des d'allí passa per la decisió de Corea del Nord de redoblar els seus esforços per combatre el que anomena l'amenaça d'una invasió nord-americana després de les sancions imposades per les Nacions Unides després de les seves proves nuclears. Mentrestant, Rússia i Bielorússia estan a punt de començar una setmana d'exercicis militars estratègics.

Aquest dijous es parla també de les paraules de Jean-Claude Juncker, que durant el discurs sobre l'estat de la Unió, va apuntar a un Brexit 'dur' i perjudicial per a ambdues parts. Per la seva banda, Peter Praet, membre del Consell Executiu del Banc Central Europeu (BCE), va advertir que cal ser pacients amb la inflació i mantenir els estímuls monetaris. L'euro/dòlar se situa ara als1,1877, amb caigudes del 0,07%.

El petroli, per la seva banda, s'ha donat la volta i continua amb les alces de la passada sessió (Brent: +1,12%; West Texas: +1,85%). L'Agència Internacional de l'Energia (AIE) va dir aquest dimecres que el superàvit mundial de petroli està començant a disminuir a mesura que creix la demanda. L'organització va millorar les seves previsions de demanda per al 2017, a 1,6 milions de barrils diaris.

A l'àmbit empresarial nacional, aquest dijous és notícia Neinor Homes (-2%), després que Lone Star hagi venut un 27% de la companyia a 18,5 euros per acció. També són notícia Bankia i BMN ja que les seves juntes d'accionistes s'han reunit per aprovar la seva fusió.

"Clara sessió de menys a més que deixa l'IBEX 35 en disposició d'atacar la important resistència que presenta als 10.580-10.600 punts. Però no ens enganyem perquè si cal agrair-li a algú el rebot de l'IBEX 35 des de la base del canal és, sobretot, a Banc Santander (puja per sobre del 7% des dels mínims de la setmana passada) i a Inditex, que puja a prop del 6% des dels nivells homòlegs", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Rodríguez comenta, a més, que "així, les caigudes properes a l'1% en el pitjor moment de la sessió podrien haver servit per ajustar/drenar les pujades de les últimes sessions aplanant el camí per posar rumb cap a la part superior del canal baixista. De totes formes i com ja hem comentat recentment la resistència que cal batre per començar a mirar l’IBEX 35 amb uns altres ulls passa per saltar per sobre dels màxims d'agost als 10.758 punts".

Noticias relacionadas

contador