• El cru estén així els guanys de la sessió anterior
cbinventariospetroleo short

El petroli puja més d'un 1% aquest dijous per estendre els seus guanys de la sessió anterior, impulsat per un feble dòlar i la declaració d'intencions de l'Aràbia Saudita, sobre preferir un mercat poc proveït de cru, d'acabar signant un acord amb l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) i Rússia per retenir-ne la producció.

El West Texas puja a prop d'un 1% fins als 61 dòlars aquest dijous, mentre que el Brent manté el seu creixement de la sessió anterior registrant un augment proper a l'1% recuperant els 64 dòlars de cotització. Una pujada de preus en el petroli que arriba recolzada per la debilitat del dòlar davant d'altres divises, a més del rebot dels principals mercats borsaris.

Aràbia Saudita afirma que "anem a mantenir la nostra política de retenir la producció al llarg de 2018"

"Als mercats de 'commodities', a tothom li agrada que el dòlar nord-americà estigui baix", va afirmar Greg McKenna (cap de mercat en Axi Trader) en declaracions a la CNBC. Un altre dels clars impulsos del cru han estat les paraules de l'Aràbia Saudita, líder de l'OPEP, expressant el seu suport a les retallades de producció en un esforç per ajustar el mercat i apuntalar els preus.

"Si hem d’errar per equilibrar el mercat una mica, que així sigui, crec que anem a mantenir la nostra política de retenir la producció al llarg de 2018", van ser les paraules aquest dimecres del ministre d'Energia saudita, Khalid al-Falih.

Per la seva banda, Stephen Innes (cap de 'trading' d'Àsia i el Pacífic per OANDA) ha reconegut que: "el senyal d'Aràbia Saudita és raonablement convincent, suggereix que l'OPEP i els seus socis estiguin compromesos a mantenir en mínims absoluts els preus del cru".

Noticias relacionadas

contador