• El dòlar va arribar als 114,09 iens durant la sessió
shinzo-abe-japon

El Japó és el protagonista d'aquest dilluns als mercats asiàtics. Aquest diumenge, Shinzo Abe ha estat reelegit com a primer ministre en les eleccions legislatives celebrades aquest diumenge al Japó. Al costat d'això, el dòlar ha escalat fins a màxims en més de tres mesos enfront del ien.

Aquests esdeveniments han estat celebrats pels inversors. El Nikkei 225 va pujar un 1,11%, amb les companyies exportadores gaudint de la força de la divisa nord-americana enfront de la moneda japonesa. Abans de les eleccions de diumenge, el Nikkei s'havia revalorat durant 14 sessions consecutives, parcialment impulsat per l'optimisme que la coalició governant d’Abe guanyaria. El dòlar va arribar als 114,09 iens durant la sessió, els seus nivells més alts en més de tres mesos. Nissan ha repuntat un 1,67%, Mitsubishi Motors ha pujat un 2,12% i Sony ha pujat un 0,94%. El segon indicador nipó, Topix, també es va revalorar un 0,84%.

D'altra banda, a Corea del Sud, el Kospi ha tancat pràcticament pla. El selectiu sud-coreà ha tancat la sessió d'aquest dilluns amb una pujada del 0,2%. A Austràlia, l’ASX 200 ha retrocedit un 0,22%. Finalment, a la Xina, el Hang Seng de Hong Kong va disminuir un 0,54% arrossegat per les companyies de videojocs i les companyies relacionades amb el petroli. Els mercats de la part continental xinesa han viscut lleugeres pujades: el compost de Xangai ha repuntat un 0,11% i el compost de Shenzhen ha pujat un 0,67%.

Noticias relacionadas

contador