• L'índex japonès retrocedeix fins als 22.028 punts
  • La resta de mercats asiàtics també responen amb caigudes
le-japon-va-adopter-de-nouvelles-sanctions-contre-la-coree-du-nord

El Producte Interior Brut del Japó (PIB) ha estat el protagonista de la jornada als mercats asiàtics. L'economia nipona es va expandir a una taxa anualitzada d'un 1,4% entre juliol i setembre. Aquest repunt es deu a les dades positives de les exportacions i permet que el PIB superi les estimacions dels analistes de Reuters. La dada segueix l'expansió interanual revisada d'un 2,6% entre abril i juny.

El Producte Interior Brut es va expandir un 0,3% respecte al trimestre anterior, cosa que va estar en línia amb les estimacions. L'economia del Japó va ignorar la caiguda de la despesa del consumidor al tercer trimestre i va registrar el seu període més prolongat de creixement ininterromput en més d'una dècada. És el seu setè trimestre consecutiu de pujades, el seu període de creixement més prolongat des dels vuit trimestres que va anotar durant el període d'abril a juny de 1999 i gener a març de 2001, com indica Reuters.

Un fet que no celebra el Nikkei. El principal índex del Japó va perdre aquest dimecres un 1,57% i recula fins als 22.028 punts. La majoria dels sectors van patir caigudes. Tot i que les caigudes més fortes les van registrar les companyies d'energia, colpejades també per la caiguda del preu del petroli: la gasista Inpex va caure un 3,65% i la petroliera Japan Petroleum Exploration va retrocedir un 4,23%.

A Corea del Sud, el Kospi va retrocedir un 0,33% per acabar als 2.518 punts. La caiguda de les principals companyies tecnològiques no va poder ser compensat pel repunt dels fabricants d'automòbils: Samsung Electronics va perdre aquest dimecres un 1,04% i, per la seva banda, Hyundai Motor ha repuntat un 0,62%.

L’ASX 200 australià va retrocedir un 0,58 i acumula la seva quarta sessió consecutiva de caigudes. També destaca la caiguda de les companyies del sector energètic colpejades per la caigudes dels preus del petroli: La companyia gasista Beach Energy va caure un 3,62% i la petroliera australiana Sants va retrocedir un 2,23%.

A la Xina, el Hang Seng de Hong Kong va perdre aquesta jornada un 0,69%. Els mercats continentals, mentrestant, van acabar més baixos: el compost de Xangai va perdre 0,79% per tancar als 3.402 punts i el compost de Shenzhen va perdre 1% per tancar als 2.005 punts.

Noticias relacionadas

contador