• ...després que el seu fundador i president, Silvio Berlusconi, fos el gran perdedor de la jornada electoral
Silvio Berlusconi

El mercat italià es ressent del resultat electoral. El FTSE MIB de la Borsa de Milà, principal índex italià, ha retrocedit aquest dilluns un 0,4% i se situa als 21.819 punts. Al capdavant d'aquesta caiguda s'ha situat Mediaset. El conglomerat mediàtic ha perdut un 6% durantaquesta jornada a Itàlia i un 1,4% a Espanya, després que el seu fundador i president, Silvio Berlusconi, hagi estat el gran perdedor de la jornada electoral.

  • 0,00€
  • 0,00%

El sector financer ha estat el més penalitzat després del resultat electoral. Banc Bper s'ha deixat un 7,6% i Banc BPM, un 6,1%.

A l'espera que es coneguin aquest migdia els resultats definitius, de moment, el 70% dels vots han estat escrutat i cap bloc aconsegueix el 40% necessari per governar. Un resultat electoral que està marcant la cotització del FTSE MIB i l'arrossega enfront de la resta de borses europees. El CAC 40 es revalora aquest dilluns un 0,2%, el DAX 30 alemany puja un 0,3% i el FTSE100, un 0,4%. Per la seva banda, l'IBEX 35 a Espanya retrocedeix un 0,1%.

El partit més votat a Itàlia ha estat el 'Moviment 5 Estrelles' (M5S) amb 32% mentre que la coalició de centredreta s'hauria fet amb un 37%, xifra que podria convertir-la en la primera força parlamentària del país. Per darrere, la Lliga Nord (18%), Força Italia (13,8%) i el Partit Democràtic de Matreo Renzi (19%).

"Per tant, tot apunta a un resultat final sense majories absolutes que dificultarà la formació d'un govern de coalició sense que es pugui descartar la celebració de noves eleccions al país alpí per després d'estiu, que mantindria la incertesa en el curt termini", indiquen els analistes de Renta 4. De moment, Sergio Mattarella a partir del dia 23 de març, que és quan s'inaugura la nova legislatura, haurà d'iniciar el procés de formació de govern amb la ronda de converses que no començarien fins al 3 d'abril.

INTERÈS PEL BO ITALIÀ A 10 ANYS

La rendibilitat exigida al mercat secundari al deute italiana amb venciment a deu anys pujava aquest dilluns fins al 2,135%, enfront del 2,040% de divendres passat, després del resultat de les eleccions generals a Itàlia.

D'aquesta manera, l'interès ofert pel bo italià a deu anys escalava abans de l'obertura de sessió al Vell Continent fins al seu nivell més alt des del passat 26 de febrer. Al seu torn, la prima de risc italiana s'ampliava fins als 153 punts bàsics, mentre que el diferencial amb el bo espanyol se situava en 57 punts bàsics. En el cas del bo espanyol a deu anys, la rendibilitat es mantenia estable a l’1,556% des de l’1,546% del tancament de divendres.

Noticias relacionadas

contador