• Donald Trump serà protagonista per la seva compareixença al Congrés dels EUA
  • Warren Buffett ha duplicat la seva participació a Apple el 2017
cbpatrickharker

Vendes moderades a Wall Street per començar la setmana. Divendres passat, el Dow Jones va marcar màxims històrics per onzena jornada consecutiva, encara que tan sols va pujar un 0,05%. A aquesta pujada s'hi uneix també l'S&P 500, que va tancar en un nou rècord de 2.367 punts, en pujar un 0,15%.

  • 165,06$
  • -1,19%
  • 37.942,07
  • -
  • 5.522,66
  • -

A nivell empresarial, Warren Buffett ha duplicat la seva participació a Apple el 2017 fins al 2,5% del capital, segons ha informat el milionari en comentaris a CNBC. El fabricant de l'iPhone es converteix en la segona major participació del 'oracle d'Omaha' per valor en borsa, només per darrere de la que manté en Coca Cola.

Una de les claus de la setmana actual, i que pot resultar crucial pel rumb que la borsa novaiorquesa prengui les properes sessions, serà la compareixença del president, Donald Trump, al Congrés dels EUA (en el conegut com a debat de l'Estat de la Unió). Serà la cita setmanal més rellevant pels inversors. Aquest dilluns, s'han publicat les comandes de béns duradors de gener, que s'han situat per sota de l'esperat excloent la partida volàtil de transport.

"La reacció alcista de la renda variable occidental des de les eleccions presidencials nord-americanes ha estat recolzada en les expectatives generades per l'agressiva agenda fiscal de Trump", afirmen des de Link Securities. A aquesta reforma fiscal , s'hi han afegit les promeses sobre una regulació menor (el sector financer és el que més ha pujat per aquest motiu) i un gran programa de despesa en infraestructures.

"No obstant això, aquest escenari ha d'"agafar forma", materialitzar-se, perquè les recents alces dels mercats de valors puguin justificar-se", afegeixen els experts. Així que la reforma fiscal serà tan important com el "calendari d'implementació". Divendres passat, el secretari del Tresor, Steven Mnuchin, va assegurar que el seu objectiu era acordar la reforma fiscal amb el Congrés abans de les vacances d'agost, perquè l'objectiu és aplicar-la a partir del 2018, tal com espera el consens.

"Qualsevol modificació de l'agenda, l'anticipació o el retard d'aquesta implementació, tindrà un impacte directe en el comportament dels mercats financers mundials, des dels de divises fins als de renda fixa i els de renda variable", opinen des de Link Securities.

Per la seva banda, els analistes d'Oxford Economics afirmen que la reforma migratòria de Trump pot reduir el creixement del PIB en 0,5 punts. A més, després de la publicació de les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed), els experts han retardat fins al juny des del maig la seva previsió d'una altra pujada dels tipus d'interès als EUA.

Al mercat de petroli, el cru West Texas puja un 0,5%, fins als 54,27 dòlars. Al mercat de divises, l'euro puja un 0,18%, fins als 1,0581 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys puja fins al 2,33%.

Noticias relacionadas

contador