• Jerome Powell augmenta les seves opcions per ser nou president de la Fed
  • Procter & Gamble i sobre General Electric cauen amb força després dels seus resultats
cbwallstreet2

Compres moderades del 0,3% a Wall Street, que permeten al Dow Jones i l'S&P 500 marcar nous rècords històrics. En el cas del Dow Jones, cotitza ja a prop de 23.200 punts i es revalora un 14,2% aquest any, en una ratxa alcista que sembla no tenir fi per a la renda variable nord-americana. L'S&P 500 va marcar un nou màxim en 2.562 punts, tot i que el Nasdaq va caure un 0,3%, afectat pel negatiu comportament d'Apple i ebay, entre d'altres valors del sector tecnològic.

  • 159,19$
  • -2,11%

Els índexs novaiorquesos van recuperar terreny a la part final de la jornada, després que el Senat aprovés un tràmit necessari per aprovar la reforma fiscal que prepara l'Administració Trump i que preveu reduir de manera molt important els impostos que paguen les empreses.

Els inversors van acollir amb optimisme el pas endavant per a les rebaixes d'impostos, que també arribaran a les famílies, segons ha promès el president Trump, que es va felicitar al Twitter per aquesta primera 'victòria', en una 'batalla fiscal' que tot i això es preveu llarga.

Aquest divendres, el president ha tornat a tuitejar que serà la major rebaixa fiscal "en la història del nostre país".

D'altra banda, Trump també és notícia perquè, segons el mitjà nord-americà 'Politico', està més a prop de nomenar president de la Reserva Federal dels EUA l'actual governador del banc central, Jerome Powell. Les tres fonts citades per aquest mitjà van advertir, però, que Trump encara no havia pres una decisió final. Powell compta amb el suport del secretari de Tresor, Steven Mnuchin, que dirigeix ​​la recerca del pròxim president de la Fed per encàrrec del mandatari.

La informació es va divulgar després que Trump es reunís amb la presidenta de la Fed, Janet Yellen, mentre avalua si la tria a ella per a un nou mandat al capdavant del banc emissor. Yellen n’és candidata, a més de Powell, junts amb el principal assessor econòmic de la Casa Blanca, Gary Cohn, l'economista John Taylor, i Kevin Warsh, exgovernador de la Fed.

PÈRDUES PER GENERAL ELECTRIC i P&G

Al capítol de resultats empresarials, el principal protagonista del dia és el conglomerat industrial del Dow Jones, General Electric, que es desploma un 6% després d'haver incomplert les previsions del mercat amb els seus comptes per primera vegada en dos anys i mig. El valor cotitza en mínims des de 2015 després de retallar també la seva estimació de beneficis.

Un altre valor que pateix després de 'confessar-se' davant el mercat és el gegant dels productes per a la cura personal, Procter & Gamble (P&G). Les seves accions cauen un 2% i també suposen un llast per al Dow Jones. El benefici de la companyia ha superat previsions, però els seus ingressos s'han situat per sota dels pronòstics.

En positiu, els grups tecnològics Cisco Systems (+1,6%) i Apple (+1%) són els valors més alcistes del Dow Jones, seguits de Jonhson & Johnson (+1%) i Boeing (+0,9%).

Al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas cau un 0,8%, fins a 50,90 dòlars, mentre el cru Brent cau un 0,7%, fins a 56,85 dòlars. Per la seva banda, l'unça d'or cau un 0,6%, fins a 1.282 dòlars. Al mercat de divises, l'euro cau un 0,4%, fins a 1,1803 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 2,37%.

Noticias relacionadas

contador