• Des dels EUA, mostrarà també els seus comptes la cadena Home Depot
  • El Tresor espanyol, a més, emetrà lletres a sis i 12 mesos
ep precios ipc inflacion consumo frutas naranjas compra compras comprar

Aquest dimarts vindrà carregat de dades macroeconòmiques, des de diferents llocs del món, però sobretot des d'Europa. Així, destaca la dada d'Índex de Preus al Consumidor (IPC) i l'Índex de Preus al Consumidor subjacent d'Espanya, que donarà a conèixer l'Institut Nacional d'Estadística (INE). A més, el Tresor Públic espanyol emetrà lletres a sis i 12 mesos.

  • 31,26€
  • -1,82%

Així mateix, es faran públiques les dades del producte interior brut (PIB), tant anual com trimestral, i de la producció industrial mensual de la Unió Europea. També es coneixerà l'IPC i el PIB d'Alemanya, així com aquesta última dada d'Itàlia i l'Índex de Preus al Consumidor, també el subjacent, del Regne Unit.

D'altra banda, es coneixerà la producció industrial i les vendes al detall xineses, així com els preus a la producció dels Estats Units.

En relació amb el país nord-americà, cal destacar el discurs de la presidenta 'sortint' de la Reserva Federal (Fed), Janet Yellen, que donarà com a part de la conferència sobre "els reptes i oportunitats de la comunicació dels bancs centrals" que organitza el Banc Central Europeu (BCE) entre dimarts i dimecres.

Finalment, pel que fa a l'àmbit empresarial, a Espanya destaquen els resultats Cellnex, companyia de telecomunicacions cotitzada a l'IBEX 35 i de la qual Abertis és accionista principal amb un 34% dels seus títols, de manera que fins ara s'està veient beneficiada per la 'guerra d'opes' sobre la concessionària d'autopistes.

Finalment, des de l'altre costat de l’oceà, retrà comptes la cadena nord-americana Home Depot.

ECONOMIA

Espanya: IPC i IPC subjacent (9:00h), emissió de lletres del Tresor Públic a sis i 12 mesos.

Eurozona: PIB i producció industrial (11:00h) i discurs de Janet Yellen (11:00h).

Alemanya: PIB i IPC (8:00h).

Itàlia: PIB (10:00h).

Regne Unit: IPC i IPC subjacent (10:30h).

Estats Units: preus a la producció i preus a la producció subjacent (14:30h).

Xina: producció industrial i vendes al detall (3:00h).

EMPRESES

Espanya: resultats d'Cellnex (8:00h).

EUA: resultats de Home Depot (12:00h).

contador