• Els analistes de l'entitat estimen un augment del benefici per acció (BPA) del 34,8% en el selectiu espanyol
  • També eleven la previsió de creixement per a Espanya del 2,9% al 3,2%
ep dancausa bankinter 20170427120402
La consellera delegada de Bankinter, María Dolores DancausaJMCADENAS /BANKINTER

Els analistes de Bankinter impregnen de positivisme les seves previsions pel que fa a resta de 2017. Des de l'entitat estimen que l'IBEX 35 encara té un potencial de l'11,3% durant la segona meitat de l'any i que arribarà als 11.875 punts.

  • 11.027,80
  • -0,43%

"L'actualització a l'alça està motivada per dos factors: la caiguda de la rendibilitat del bo a 10 anys espanyol fins 1,40% (1,87% de l'informe anterior); i la revisió a l'alça del benefici per acció (BPA), 34,8%", apunten a l'Informe d'Estratègia d'Inversió que ha presentat aquest dimarts el Departament d'Anàlisi de Bankinter al qual es detallen perspectives per al tercer trimestre.

Bankinter manté una recomanació de 'compra' sobre l'IBEX 35. Els analistes destaquen que aquest segon trimestre ha estat "una continuïtat del que s'ha viscut durant el primer". Per ara, entre abril i juny l'índex acumula una pujada de l’1,6%. "Des del punt de vista macroeconòmic ha seguit la millora del cicle", assenyalen al seu informe, en què també apunten que "els resultats del primer trimestre clarament van sobrepassar les expectatives", asseguren des de l'entitat.

Si es compleixen els seus pronòstics i l'IBEX suma un 11% durant el segon semestre, el selectiu tancaria l'any amb una pujada acumulada del 27%. O el que és el mateix, signaria el seu millor exercici des del 30% que va sumar el 2009.

EMPÈS PEL ‘ÍMPETU' DE L'ECONOMIA

El ritme de l'activitat econòmica ha superat les expectatives dels analistes de Bankinter i han revisat a l'alça la seva estimació de creixement de l'economia espanyola, per al conjunt de l'any. En concret, eleven la seva estimació del 2,9% al 3,2% el 2017 i del 2,6% a 2,8% el 2018. "El creixement de l'activitat no només es manté, sinó que s'ha accelerat: durant el primer trimestre el PIB es va expandir una dècima més del previst, 0,8% interanual enfront del 0,7% dels dos trimestres anteriors, i els indicadors avançats indiquen que aquest ritme podria superar-se durant el segon trimestre", assenyalen al seu informe.

Bankinter assegura que la recuperació econòmica ha estat "relativament ràpida ja que tota la producció perduda durant els cinc anys de crisi s'ha restablert en només tres exercicis". No obstant això, no acaba d'imposar-se un clima d'optimisme generalitzat, "potser per la diferent composició del PIB actual enfront de la del cicle expansiu anterior", puntualitzen.

NO NOMÉS SÓN POSITIUS AMB L’IBEX

Però els experts de Bankinter no només veuen amb bons ulls l'IBEX. També donen una alça de 21% per l’Eurostoxx-50 i estimen que se situarà als 4.300 punts. Per la seva banda, consideren que l'S&P 500 se situa en un punt intermedi amb un potencial de gairebé 15% (2.800). "Els beneficis empresarials nord-americans estan ja molt per sobre dels nivells precrisi, mentre que els europeus encara no", indica Bankinter.

D'altra banda, la seva estimació de potencial per al Nikkei 225 és del 18%, fins als 23.686 punts. No obstant això, els analistes de l'entitat desconfien de "la fiabilitat de les revisions a l'alça dels resultats empresarials al Japó i per això col·loquem aquest índex en l'última posició en el nostre ordre de preferència per a borses", apunten.

Noticias relacionadas

contador