• La setmana passada Consol Energy va presentar els seus comptes en què va informar d'un benefici de 22 milions de dòlars
azvalor alvaro guzman
Bolsamanía

Consol Energy ha pujat durant l'última setmana un 33% a la Borsa de Nova York. La companyia nord-americana, exposada al carbó nord-americà, té un pes important en el fons d’AzValor Internacional. De fet, Consol Energy és la vuitena companyia amb més pes amb el 4,36% del total a un preu de 40,34 dòlars.

  • 21,45$
  • 0,00%

De fet, el fons gestionat per Álvaro Guzmán i Fernando Bernad va augmentar la seva exposició en Consol Energy durant el primer trimestre de l'any des del 3,09% anterior. La companyia està exposada al carbó nord-americà i el 3 de maig passat va presentar els seus comptes del primer trimestre. AzValor apunta que els resultats han impulsatel valor en borsa, però que el seu competidor Arch Coal ha caigut més d'un 20% durant aquesta mateixa setmana. "Mateix sector, resultats diferents. Són només dos exemples, però vàlids, per il·lustrar la generalitat de la cartera", expliquen des de la gestora.

D'aquesta manera, apunten que el que es conformi amb la categorització que "AzValor Internacional és un fons de matèries primeres", no podrà explicar per què "el nostre carbó" puja quan cauen les grans empreses de carbó. "I la raó és que tal categorització, per ser veritat, implicaria que el nostre alfa és zero. O dit d'una altra manera, que" una vegada pujats al vaixell de les matèries primeres, no podrem deslligar-nos de la destinació d'aquest vaixell", expliquen.

Consol Energy va informar que durant el primer trimestre va obtenir uns beneficis de 22 milions de dòlars, un 48% més que durant el mateix període de l'any anterior quan va guanyar 11,3 milions de dòlars. "Lliurem un rendiment operacional i financer molt sòlid en completar el nostre primer trimestre complet com una empresa pública independent", va dir Jimmy Brock, director executiu de Consol Energy. "Superem la majoria de les nostres mètriques d'orientació clau i generem un important flux de caixa lliure, la qual cosa ens va donar la confiança per accelerar el despalanquejament", va afegir.

LA CARTERA INTERNACIONAL PERD UN 5% DURANT EL PRIMER TRIMESTRE

Durant el primer trimestre de l'any la cartera internacional va perdre un 5%, lleugerament més que el seu índex de referència. A la data d'avui, però, i després d'un comportament recent molt positiu, AzValor Internacional ja puja un 5,1% a l'any i bat folgadament el seu índex de referència, tal com indiquen a la seva carta trimestral.

"Seguim pensant que la nostra cartera està significativament més barata que el conjunt dels índexs, i que, a més, les empreses que la formen tenen molt bones perspectives de beneficis", explica AzValor. El mercat sembla haver començat a reflectir aquesta realitat, "a la qual veiem encara un recorregut molt significatiu".

A nivell de companyies el més rellevant es va produir al voltant de la volatilitat del mes de febrer, quan vam tenir la fortuna que dues posicions d'importància com Shutterfly i Trip Advisor van tenir fortes pujades enmig de les significatives caigudes de la generalitat del mercat. "Això vam aprofitar per vendre-les a bons preus i reinvertir en altres com Ensco, Transocean, Diamond Offshore o Hudson's Bay, totes elles comprades a preus molt atractius, amb una visió de llarg termini".

La cartera segueix molt concentrada: estan invertits en 38 companyies i les 15 primeres posicions sumen un 74% de la cartera. Alguns comencen a conèixer-se com "la gestora de les matèries primeres", i és cert que tenim una gran exposició a aquest sector. No obstant això, "nosaltres pensem que som la gestora que compra barat", encara que per això hagi d'anar a les matèries primeres. "I ja dins que en efecte l'exposició al sector ara és elevada, creiem que la forma correcta d'entendre la nostra cartera no és categoritzar-la ("matèries primeres"), sinó entendre-la com un seguit de situacions molt puntuals que presenten una oportunitat fabulosa", afegeixen.

Noticias relacionadas

contador