• El primer míssil que va llançar el país va ser el passat mes de febrer
0cb1109

Els mercats asiàtics han tancat en negatiu, amb el Nikkei caient un 2,13%, després que Corea del Nord hagi llançat una bateria de míssils sense èxit, segons ha informat l'exèrcit de Corea del Sud.

  • 37.068,35
  • -2,66%

Per la seva banda, el portaveu del Govern nipó ha assenyalat que el Japó "no té informació" que s'hagués llançat cap míssil cap a sòl japonès, mentre que el portaveu del Comandament del Pacífic dels Estats Units, David Benham, ha confirmat un "intent" de llançament d'un míssil des de Corea del Nord sense èxit.

De moment, Washington ha assenyalat que està "treballant" amb els seus aliats per obtenir una informació més detallada sobre aquest incident i ha advertit que està "supervisant de prop" les accions de Pyongyang.


Japó ha registrat un excedent comercial de 813 bilions de iens al febrer

Corea del Nord creu necessari defensar-se del que considera moviments provocadors per part de Corea del Sud i els Estats Units i així justifica la seva escalada nuclear i militar.

Així, a Hong Kong, el Hang Seng ha perdut un 1,39% i el Kospi un 0,46%. Als mercats de Xina continental, el compost de Xangai acaba caient un 0,7%, mentre que el compost de Shenzhen tanca amb pèrdues del 0,53%.

En el pla macroeconòmic, s'ha publicat al Japó la dada de la balança comercial. Així, el país ha registrat un excedent comercial de 813 bilions de iens al febrer, enfront dels -1.087 bilions registrats en el període anterior i als 822 bilions esperats. Al seu torn, s'ha conegut que les exportacions s'han incrementat un 11,3% i les importacions un 1,2%, en comparació a l'1,3% i al 8,5% registrat en el període precedent, respectivament.

Noticias relacionadas

contador