• El Ibex consiguió no romper soportes en enero y también la semana pasada... por la mínima
  • El dato mixto de empleo en Estados Unidos llevó a las bolsas a cerrar con fuertes caídas, especialmente el Nasdaq
panico bolsas

Europa obre aquest dilluns amb alces moderades després d'unes dades d'ocupació publicats divendres passat als Estats Units que van resultar mixts. Cal recordar que Wall Street va acabar l'última sessió de la setmana passada amb importants caigudes de l'1,29% per al Dow Jones, del 3,25% pel Nasdaq i de l'1,85% per a l'S&P.

L'economia dels Estats Units va sumar al gener 151.000 nous llocs de treball, segons el Bureau of Labor Statistics, enfront de les expectatives d'un guany de 190.000. La taxa d’atur, per la seva banda, va caure al 4,8% des del 5%, mentre que els salaris van pujar un 0,5%. En conjunt, les dades van encoratjar les expectatives d'una nova pujada de tipus per part de la Reserva Federal (Fed) aquest any.


Mentrestant, els mercats d'Austràlia i Japó van acabar la jornada amb signe mixt. En el cas del Nikkei, alces de l'1,10% aquest dilluns, fins als 17.004 punts. Cal recordar que la majoria de les places asiàtiques, incloses les xineses, estan tancades aquesta setmana per la celebració del Nou Any Lunar. No obren ni la Xina ni Taiwan. Aquest dilluns, tampoc no han obert les seves portes Hong Kong, Corea del Sud, Malàisia, Filipines, Vietnam i Singapur.


En altres notícies, enmig de la contínua baixada de preu del cru, el ministre de Petroli de Veneçuela, Eulogio del Pino, ha realitzat un tour pels països productors de cru per pressionar perquè es prenguin mesures de cara a apuntalar els preus. Del Pino va dir que havia tingut una reunió "productiva" amb l’Aràbia Saudita, segons Reuters.


CLAUS DEL DIA


Xina: Celebració de l'Any Nou Xinès


Japó: Balança comercial desembre: 188.700 milions de iens. Anterior: -271.500 milions de iens. Compte corrent desembre: 960.700 milions de iens; Previsió: 987.000 milions de iens
Espanya: Producció industrial desembre (9.00 h).


Europa: Confiança de l'inversor Sentix febrer (10.30 h).


Estats Units: Índex de les condicions del mercat de treball gener (16.30 h); Emissió de bons a 3 i 6 mesos (17.30 h).


EMPRESES


Europa: Galp presenta resultats.


Estats Units: Loews, Hasbro i Twenty-First Century presenten resultats.


ANÀLISI TÈCNICA DE L'IBEX, PER CÉSAR NUEZ


Pujades divendres passat del 0,37% a l'IBEX-35 que va acabar realitzant una mala figura que ens pot estar mostrant el final del rebot del curt termini. Les pujades de dijous i divendres al nostre índex no milloren gens l'aspecte tècnic del selectiu. Les perspectives tècniques segueixen sent molt complicades i el més normal és que acabem veient l'abandó dels mínims d’aquest any 2016 (8.180 punts), preus aconseguits aquesta darrera setmana. Sembla, doncs, probable que vegem una caiguda fins al nivell dels 8.000 punts abans que el nostre mercat es plategi una recuperació del seu malparat aspecte tècnic. Per veure un senyal de fortalesa hauríem d'esperar a veure un tancament per sobre dels 8.896 punts, màxims del primer dia de febrer.

contador