ep sede tribunal constitucional

El Ple del Tribunal Constitucional (TC) ha anul·lat, per suposar un incompliment de resolucions anteriors d'aquest òrgan, els acords pels quals la Mesa del Parlament de Catalunya va permetre la tramitació i aprovació de la llei de referèndum i la de transitorietat jurídica que el Govern català planteja aplicar un dia després de la consulta il·legal de l'1 d'octubre.

Així ho han confirmat a Europa Press fonts d'aquest òrgan, que han explicat que les actuacions que s'han de notificar aquest dimecres constitueixen la resolució sobre el fons dels incidents d'execució presentats pel Govern contra els dos acords parlamentaris.

En estimar aquests incidents, el Tribunal Constitucional conclou que els acords de la Mesa suposen un incompliment de la sentència de desembre de 2015 que va anul·lar la declaració independentista del Parlament de Catalunya.

A més, i tal com va sol·licitar el Govern als seus incidents, el Ple ha al·legat el testimoni contra la presidenta de la cambra, Carme Forcadell, i els membres de la Mesa que van votar a favor de tramitar les dues normes, la vigència de les quals ha estat suspesa posteriorment per el mateix TC. Contra tots ells, però, ja s'ha presentat una querella que es tramita davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Noticias relacionadas

contador